7-åring bjöd klassen på mormors heroin

Barnbarnet langade heroin på skolan. Nu står mormorn, heroinets rättmätige ägare, åtalad för droginnehav och för att att ha utsatt skolbarnen för livsfara.


Chockerande bilder

Efter denna incident bör man kanske överväga att lära ut om knarkets negativa effekter redan i sexårs.

USA. Det började med att Pauline Bilinski-Munion, 56 år från Pennsylvania, var barnvakt åt sina två barnbarn. 

Munion som är gammal narkoman hade heroin hemma, något som hennes sjuåriga barnbarn kom över och tog med sig till skolan dagen där på, skriver Huffington Post.

Tagen på bar gärning

Under skoltid började sjuåringen dela ut heroinet till sina klasskamrater, men blev snart tagen på bar gärning när en lärare råkade höra en konversation mellan sjuåringen och en klasskompis om knarket.

Enligt läraren påstod pojken först att han hade hittat heroinet på skolan, men ändrade sedan sin historia. Enligt åklagare hade åtminstone en av sjuåringens klasskamrater tagit med sig heroinet utanför skolan. 

Det var bland annat en kvinna som hade vittnat om att ha sett en liten pojke gå runt med en påse heroin mitt inne en livsmedelsbutik.

Skickade ut en varningslapp

Skolstyrelsen meddelade aldrig polis och åklagare om knarket på skolan utan skickade istället ut en varningslapp till alla föräldrar om att "en farlig och olaglig substans hade hittats på skolan under en skolrast", och rådde föräldrarna att genomsöka sina barn efter substansen och kanske överväga att ta med sina barn till sjukhuset för en koll.

Polis och åklagare uppmärksammade händelsen först i efterhand när den dök upp i media.

De gjorde då en husrannsakan hemma hos sjuåringens mormor där de hittade flera andra heroinfyllda påsar.

Munion sitter nu häktad i väntan på rättegång, skriver Huffington Post. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!