Påven: Vi måste skyddas mot bögar

Benedictus XVI:s hatattack på homosexuella får svar på tal.


– Kyrkan måste inte bara försvara vår jord, vatten och luft som är gåvor av skapelsen – vilka tillhör alla. Kyrkan måste även försvara människan mot sin egen undergång. Vad som behövs är en sorts ”human-ekologi”. Det är inte bara daterad metafysik när kyrkan talar om den mänskliga personen som man och kvinna, och begär att denna ordning ska respekteras.

Detta sade påven Benedictus XVI under ett tal i måndags och passade även på att slå fast att kampen mot homosexualitet är lika viktig som kampen för att rädda regnskogen.

Förstått på rätt sätt? Vad han egentligen menar är ”förstått på ett religöst sätt, med religösa värderingar pålagda”- och inte i den direkta mening som en ekolog skulle tolka det.

Lustigt nog blir de kulturella och sociala förklaringar till sexualitet som Benedictus attackerar när han kritiserar genusteori irrelevanta när man tittar på genetik och neurovetenskap.

Till exempel pekar genetisk forskning på att sexuell läggning slås fast redan före födseln. Tanken att homosexualitet utvecklas genom naturligt urval är också vida erkänd. Till den katolska kyrkans förtret är det tillika en sedan länge fastslagen sanning att homosexualitet är vanligt förekommande även bland djur, uppger New Scientist.

Vilket starkt indikerar på att det faktiskt är ett förlegat sätt att se på människans natur som enbart ”en man och och en kvinna.”

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

20 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.