Åker på behandling.
1 av 4
Åker på behandling. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Är på en båt i Atlanten.
2 av 4
Är på en båt i Atlanten. - Foto: AP / TT
Men tydligen förekommer det alkohol och droger.
3 av 4
Men tydligen förekommer det alkohol och droger. - Foto: Ap / TT
Något som får kritik.
4 av 4
Något som får kritik. - Foto: AP / TT

Kommun ger unga missbrukare resa till Karibien – för 10 millar

Resan ska ta de unga ut ur missbruket, men tydligen förekommer både alkohol och droger på båten.


Det är Frederikssunds kommun i Danmark som de senaste fem åren har skickat unga missbrukare till Karibien för att få ordning på sina liv, skriver den danska tidningen Metro Xpress.

Totalt rör det sig om 12 personer som vid olika tillfällen tillbringat tiden ombord på en båt. Till en kostnad av omkring 8 miljoner danska kronor, vilket är cirka 10 miljoner svenska kronor.

– Vi gör det för att de ska kunna komma bort från missbruket, säger kommunens familjechef, Flemming Olsen, till tidningen.

Trots att det säkert sticker en del i ögonen på många danskar i kommunen försäkrar Olsen om att det inte rör sig om någon semester.

– Det kan ju låta exotiskt, men det är ingen semester de åker på. Det är missbruksbehandling, och det är ganska hårt att vara där mitt ute i Atlanten.


Bildkälla: TT Bild

Olsen försäkrar att varken narkotika eller alkohol förekommer, men enligt ungdomar som Metro Xpress har pratat med röks det emellanåt hash och dricks alkohol. Men det är inget som familjechefen känner till.

Firman som anordnar vissa turer bekräftar dock att det förekommer rusmedel.

– Vi har inget noggrant alkoholförbud, för de ska ju lära sig att dricka ansvarsfullt. Och ja, det har varit problem med joints. De som vi tar kan antingen bli varnade eller bli hemskickade, säger Henrik Oxlund, ledare för firman, till tidningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!