Margherita, 18, var en lovande dansös – sedan förändrades allt

Margherita var en lovande balettdansös, men nu berättar bilderna på hennes Instagram en helt annan historia.


Margherita Barbieri från Storbritannien drömde om att bli en professionell ballettdansös en dag. Hon tränade och kämpade och lade hela sin själ i dansen. Men så en dag kom kommentaren som skulle komma att krossa hennes drömmar för alltid, skriver Mirror.

Det var hennes strikta och gammalmodiga balettlärare som sade till henne att hennes kurviga kropp inte passade sig för en ballerina. Hon fick också höra att hon hade "tjocka lår".

Tonåringen ville inte se hennes drömmar krossas på grund av sin kropp så istället för att ge upp om baletten valde hon att sätta sig själv på en strikt diet.

Faksimil Instagram

Dieten innebar att hon bara fick äta 140 kalorier om dagen, och hon kunde också gå flera dagar utan att äta. Medan en normalviktig person bör äta mellan 2 000 och 2 500 kalorier om dagen enligt Livsmedelsverket. Margherita fick alltså inte ens i sig hälften av det rekomenderade dagliga intaget.

Den extrema dieten kombinerat med träning gjorde att hon rasade i vikt. När hon var 18 år vägde hon bara 25 kilo. Margherita började hata sin kropp på grund av danslärarens kommentar.

Det blev starten på en fem år lång kamp mot ätstörningen anorexia nervosa. Vid ett tillfälle hade hon en lista på 200 olika livsmedel som hon inte fick äta.

Faksimil Instagram

– Min vikt var helt normal, men jag insåg det inte då. Jag var för fokuserad på att bli en bättre dansare, så jag började träna ännu hårdare utan att äta något alls. Jag njöt av att straffa min kropp och förälskade mig i idén om att hata mig själv, säger Margherita.

Men när hon till slut bestämde sig för att förändra sitt liv vände hon just den listan till något positivt och livsmedel för livsmedel erövrade hon tillbaka lusten att leva och äta.

Idag är Margherita normalviktig, och hon känner sig vackrare och mer hälsosam än någonsin. Hon har också gett upp baletten och ägnar sig nu åt att dansa i musikaler där vikthetsen inte är lika stor och hon kan vara sig själv.

Faksimil Instagram

Hon bestämde sig efter att hon insett hur sjuk hon varit att dela med sig av sin historia på Instagram. Idag har hon 6 000 följare som kan följa hennes resa vidare mot hennes drömmar, skriver Mirror.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Cazandra som hade två dagar kvar att leva men nu hjälper andra att bekämpa sjukdomen och 7 saker du kan göra för att hjälpa någon som har en ätstörning.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du gått på en diet?
Tack för din röst!