Polisen har hittat spår efter Birna på det grönländska fartyget.
1 av 4
Polisen har hittat spår efter Birna på det grönländska fartyget.
Det sista spåret av Birna, på en huvudgata i Reykjavik.
2 av 4
Det sista spåret av Birna, på en huvudgata i Reykjavik. - Foto: Polisens bild
Birna Brjánsdottir hittades död efter en veckas letande.
3 av 4
Birna Brjánsdottir hittades död efter en veckas letande.
Polisen hittade Birnas id-kort i en papperskorg på fartyget.

Fartyget på bilden är en genrebild.
4 av 4
Polisen hittade Birnas id-kort i en papperskorg på fartyget. Fartyget på bilden är en genrebild. - Foto: TT

Mystiska spår binder mördade Birna, 20, till de misstänktas fartyg

Polisen fortsätter utreda mordet på 20-åriga Birna Brjánsdottír och har nu gjort flera fynd på det grönländska fartyget.


Det var den 14 januari som 20-åriga Birna Brjánsdottír försvann efter en utekväll. Efter den största sökinsatsen någonsin i Islands historia återfann man Birna död på en strand i söndags.

Två grönländska fiskare sitter gripna, misstänkta för mord, sedan Birnas blod hittades i deras hyrbil. En hyrbil polisen snabbt fick upp ögonen för, då den fastnade på samma övervakningsfilm som Birna.

De två gripna männen uppges sitta i två separata celler och har ingen aning om att Birnas kropp har hittats. Och nu har polisen hittat ytterligare spår av Birna på fiskefartyget. Nämligen hennes id-kort, i en papperskorg. Detta rapporterar isländska RÚV.

Polisen ska även ha funnit droger – 20 kilo hasch – värt närmare två miljoner kronor. En av de gripna männen samt en annan man i besättningen är nu misstänkta för narkotikasmuggling.

Ringde Birna tio gånger samma natt hon försvann

Enligt en isländsk kvinna kom en av de gripna männen till baren hon arbetar på, samma kväll som Birna försvann. Kvinnan är själv bekant med mannen och säger att han ska ha blivit väldigt full, somnat vid ett bord och sedan blivit utkastad av vakten. Detta skriver isländska Stundin.

De sista spåren av Birna Brjánsdottír.

Den här mannen ska även ha ringt Birna tio gånger under kvällen, vid samma tidpunkt som hon misstänks ha befunnit sig i den röda hyrbilen. Birnas mobiltelefon stängdes av under natten, och har ännu inte hittats.

Enligt Vísir tror inte den isländska polisen att Birna kände någon av de två män som nu misstänks för mordet på henne, skriver Aftonbladet.

Enligt uppgifter ska den isländska polisen även ha misstänkt att det fanns kopplingar mellan morden på Birna Brjánsdotír och danska Emilie Meng som hittades död på julafton, efter att ha varit försvunnen ett halvår.

Se övervakningsfilmen här:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.