Företaget säljer extremt dyra juicer.
1 av 2
Företaget säljer extremt dyra juicer. - Foto: Youtube/Juicero
För att kunna få ut juicen ur förpackningarna säger företaget att deras speciella press behövs. Denna säljs för saftiga 3 500 kronor.
2 av 2
För att kunna få ut juicen ur förpackningarna säger företaget att deras speciella press behövs. Denna säljs för saftiga 3 500 kronor. - Foto: Juicero

Företag sålde svindyr juicemaskin – var helt onödig

Ett företag sålde en juicemaskin för 3 500 kronor, men det visade sig att den var helt onödig. Nu tvingas de ersätta alla som köpt den.


Företaget Juicero sålde en juicemaskin som de sade krävdes för att kunna avnjuta deras juicer. Juicerna såldes i separata påsar som sedan placerades i maskinen så att den kunde trycka ut juicen, skriver The Verge.

Juicemaskinen gick loss på hela 400 dollar, alltså runt 3 500 kronor, men det visade sig sedan att den egentligen inte behövdes alls. Dock krävde företaget att kunderna köpa en maskin för att kunna köpa deras juicer.

Mediaföretaget Bloomberg bestämde sig då för att kolla om det verkligen var försvarbart för företaget att sälja maskinerna till det priset. I en testvideo visar de hur en person med lätthet trycker ut juicen ur förpackningen för hand, på exakt samma tid som maskinen.

Enligt Juicero använde maskinen ett sådant tryck för att få ut juicen att en människa inte skulle kunna klara av det. Men juicemaskinen visade sig alltså vara helt onödig.

Efter avslöjandet erbjuder nu företaget ersättning till alla som köpt deras juicemaskin.

Se Bloombergs avslöjande i videon under.


Gillar du att få din dryck kall så kanske det här knepet för hur du håller din dricka kall i timmar vara perfekt för dig.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att du faktiskt inte alls borde borsta tänderna efter frukost och vilka drycker som fräter mest på tänderna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
Dyr
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du juice?
Tack för din röst!