Blev avstängd som lärare för sin selfie – så har det gått

Läraren Lydia Fergusson publicerade en selfie som fick henne avstängd från skolan. Bilden ska ha varit för vågad och provocerande.


Nyheter24 har tidigare skrivit om läraren Lydia Fergusson från Storbritannien som ska ha skickats hem från jobbet efter att ha lagt upp en bild på sin Facebook.

Det pågick en stor debatt i landet när det kom fram hur själva selfien såg ut som fick läraren avstängd. Bilden ska enligt medier ha varit för vågad och provocerande:

Facebook

Runt 250 elever skrev på en protestlista för att få tillbaka sin lärare. Men nu, månader senare, har The Sun varit i kontakt med Lydia. Hon brukar lägga upp selfies på sina sociala medier.

Facebook

Hon jobbar inte längre kvar på skolan, då hon själv valt att säga upp sig.

– Efter allt visste jag att jag inte kunde återvända till skolan. Jag är inte längre anställd där, säger hon till The Sun

Lydia berättar att hon inte orkar stressa mer och att hennes familj har varit med om tillräckligt. 

– Det har tagit mycket från mitt liv, vilket har varit jobbigt. 

En talesperson för skolan har bekräftat att hon inte längre är anställd och att de inte vill kommentera händelsen ytterligare. Lydias elever har fortsatt att försvara henne och menar att det inte är något fel på fotot och de tycker att deras "fröken är vacker". 

TV: Här drar läraren eleven i håret: ”Det här är oacceptabelt”

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var bilden för vågad för en lärare?
Tack för din röst!