Så ser väderprognosen ut under Vasaloppet.
Så ser väderprognosen ut under Vasaloppet. - Foto: Janerik Henriksson/TT Ulf Palm/TT

Så blir vädret under Vasaloppet: "Blöt och blåsig start"

Vasaloppsveckan närmar sig med stormsteg och det är många som ska till Mora. Nyheter24 har sammanställt hur veckans väderprognos kommer se ut.


Vasaloppsdagarna är igång och det är många som planerar att besöka spåren, både för att tävla och heja på. Nyheter24 har sammanställt SMHI:s väderprognos för de som ska till Mora.

Hanna Friberg om Vasaloppet: “Det var avgörande i min träning"

Så börjar Vasaloppsveckan

Vasaloppsveckan börjar den 23 februari, med det första loppet på 30 kilometer. På Instagram delar arrangörerna för Vasaloppet hur dagens väderprognos ser ut.

"Det blir en något blöt och blåsig start på skidfesten men vad gör väl det när vi i dag drar igång Vasaloppets vintervecka 2024 med Vasaloppet 30? Över 4 600 deltagare är anmälda för att skida de 30 km från Oxberg till Mora.", skriver de under inlägget. 

Under de kommande dagarna fortsätter loppen titt som tätt fram till den 3 mars, då det 100:onde loppet går av stapeln. Loppet är 90 kilometer långt är betraktas som Vasalopps-finalen. 

SMHI varnar för blixthalka: Risk för kaos i trafiken

Väderprognosen under veckan

SMHI har delat en preliminär väderprognos fram till den 3 mars. Genomgående i Mora är temperaturer runt nollgradigt, med moln och minimal nederbörd. Det finns dock chans till både solstrålar och minusgrader, förhoppningsvis har det gråa molntäcket lyft vid det stora Vasaloppet 3 mars. 

Hanna Friberg svarar äntligen på den vanligaste frågan hon får

Så vet du om våren har kommit

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!