Hanna Friberg delar med sig om den vanligaste frågan hon får om Vasaloppet.
Hanna Friberg delar med sig om den vanligaste frågan hon får om Vasaloppet. - Foto: instagram/hannafriberg

Hanna Friberg svarar äntligen på den vanligaste frågan hon får

Hanna Friberg, influencer och tidigare vasaloppsåkare, delar med sig om frågan hon får nästan varje dag om loppet.


För ett år sedan åkte influencern Hanna Friberg Vasaloppet. Hon gick i mål med en sluttid på 9 timmar och 50 minuter. Efter sitt deltagande i tävlingen finns det en fråga som Friberg får av sina följare nästan varje dag. För Nyheter24 har hon avslöjat vilken. 

Hanna Friberg lägger upp rumpbild med orm mellan skinkorna

Hanna Friberg: "Vanligaste frågan om Vasaloppet"

Friberg har över 250 000 följare på Instagram.  Under sitt deltagande i Vasaloppet hade hon med sig en fotograf, dels för att föreviga stunden, men också för ta med sina följare på resan. 

Inläggen om skidresan har varit uppskattade hos följarna, och det är många som är nyfikna på detaljerna kring Fribergs upplevelse. Friberg berättar att den vanligaste frågan hon får handlar om vad man ska ha på sig under loppet. 

– Jag får den här frågan nästan varje dag. Det beror helt på vad det är för väder. Men jag skulle säga att se till att man har sköna kläder som man åkt i innan. Inget ska sitta åt på något konstigt ställe, så att man verkligen kan sig igenom 10 timmar, säger Friberg till Nyheter24. 

För att stå på skidorna i tio timmar behöver man alltså vara rätt klädd. Trots att kläderna påverkas av väderprognosen finns det några viktiga tips som alltid gäller. 

– Jag såg till att verkligen ha på mig sköna underkläder. En skön sport-bh, sköna strumpor. Det är bra att ha tänkt ut lite sånt innan eftersom man inte vet vad som kan skava under loppet, säger Friberg.

Bianca Ingrosso börjar medicineras: "Jag har..."

"Trodde att jag skulle förfrysa handen"

Friberg såg till att träna på längdskidåkning innan hon ställde upp i loppet, men trots det var hon orolig innan loppet. 

– Jag trodde att det skulle vara mycket värre. Jag trodde att jag skulle förfrysa handen, att jag skulle få skavsår, ha ont och att sista biten skulle vara outhärdlig.

Det visade sig att hon tränat tillräckligt, både fysiskt och mentalt. Friberg menar att hon hade så många mil i benen, men hon var också väldigt inställd på att klara hela loppet. Oron som hon kände innan försvann så fort hon var i spåret. 

– Jag hade nog byggt upp en värre bild än hur det faktiskt var. Jag blev positivt överraskad när jag väl åkte och klarade det.

Bianca Ingrosso avslöjar vad som EGENTLIGEN hände mellan henne och Victor Leksell

Lia Larssons ärliga ord om Fröken Snusk: “Jag skulle nog…”

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

igår 20:46

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

igår 19:38
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

igår 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

igår 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

igår 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

igår 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.