Hur gick det sen för deltagarna i "Gift vid första ögonkastet"?
Hur gick det sen för deltagarna? - Foto: Janne Danielsson /SVT, Ulrika Malm/SVT och Stina Stjernkvist SVT

Så gick det sen för "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna

Just nu sänds den nionde säsongen av "Gift vid första ögonkastet" på SVT. Men hur har det gått för deltagarna som varit med i programmet förut? Nyheter24 reder ut hur livet ser ut i dag för de tidigare paren.


SVT:s succéprogram “Gift vid första ögonkastet” har engagerat hela svenska folket i nio säsonger, och sänds just nu på bästa sändningstid varje måndag. Men hur har det egentligen gått för paren i de tidigare säsongerna? 

Så lever deltagarna från "Gift vid första ögonkastet i dag 

Det omåttligt populära programmet går ut på att ett antal personer blir ihopparade av experter, för att sedan möta sin make eller maka för första gången vid altaret. Därefter ska paren leva tillsammans i ett antal veckor och sedan bestämma om de vill skilja sig eller förbli gifta. 

Just nu sänds säsong 9 av "Gift vid första ögonkastet" 2023 på SVT – läs alla våra artiklar om programmet här!

Nyheter24 har kikat på vad som har hänt med ett flertal av de mest minnesvärda deltagarna från “Gift vid första ögonkastet”, och hur deras liv ser ut i dag – efter att kamerorna stängdes av. 

Bert Persson och Ellen Tejle – säsong 1 av "Gift vid första ögonkastet" (2015)

Bert Persson och Ellen Tejle medverkade i den allra första säsongen av "Gift vid första ögonkastet", och valde vid inspelningens slut att gå skilda vägar. De båda riktade i efterhand stor kritik mot programmet. I ett öppet brev krävde Ellen och några av deltagarna att programmet skulle läggas ner, och på sin blogg avrådde Bert sina läsare från att söka till “Gift vid första ögonkastet”. 

I dag jobbar Ellen med jämställdhet inom filmbranschen, och ligger bakom initiativet A-märkt som ges till filmer som klarar Bechdeltestet. 


2018 utsåg BBC Ellen till en av världens 100 mest inflytelserika kvinnor.

Elizabeth Feurst och Mats Ingelborn – säsong 3 av "Gift vid första ögonkastet" (2017)

I den tredje säsongen av "Gift vid första ögonkastet" inträffade en av de mest minnesvärda konflikterna under programmets gång mellan paret Elizabeth Feurst och Mats Ingelborn. Elizabeth uppskattade inte att Mats, som jobbade inom underklädesbranschen, tittade på modevisningar på sin dator. Och Mats uppskattade i sin tur inte Elizabeths rökvanor.  

I dag, sex år senare, är Mats Ingelborn lyckligt gift med Julia Ingelborn, som han träffade efter programmet.

Elizabeth jobbar som samtals-och livscoach och 2021 gjorde hon comeback i “Gift vid första ögonkastet” som extra hjälp för både experterna och deltagarna. 

Malin Alpsjö och Daniel Elander – säsong 5 av "Gift vid första ögonkastet" (2019) 

Malin Alpsjö Rosén var med i den femte säsongen av "Gift vid första ögonkastet", och parades då ihop med Daniel Elander. Paret sa till en början ja till att förbli gifta, men valde efter inspelningen att gå skilda vägar. 

I dag har Malin hittat kärleken på nytt i Per Rosén, och paret gifte sig hösten 2021, berättade hon för Aftonbladet

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Även om "Gift vid första ögonkastet" inte ledde till någon kärleksrelation inspirerade programmet Daniel Elander till att skriva sin bok “Med rätt att vara man på mitt eget vis”. 

Albin Ringstad och Elina Raeder – säsong 6 av "Gift vid första ögonkastet" (2020) 

I 2020 års upplaga av programmet matchades Albin Ringstad ihop med Elina Raeder, men efter fyra veckor tillsammans höll inte äktenskapet. Däremot har Albin i dag hittat kärleken, och det hela tog fart precis i slutet av att programmet sändes. Då började nämligen hans nuvarande partner Lena Bleckberg skriva till honom och det sa snabbt klick, har Albin berättat för Aftonbladet

Därefter har relationen fortsatt blomstra, och i april 2023 gick paret ut med på Instagram att de väntar sitt andra gemensamma barn! 

Efter deras medverkan i programmet kom en minst sagt oväntad vändning. Elina föll nämligen för en annan av deltagarna, men kärleken mellan henne Jacob Claesson höll inte. I en intervju med Expressen i slutet av 2022 berättade Elina att Jacob i dag bor i USA och att de inte har någon direkt kontakt. 

– Jag och Jacob hörs ju ibland. Han är gift numera och vi lever på var sin sida jorden, så det blir inte att man hörs jättemycket, sa Elina Raeder till tidningen

Lars Ekström och Elinor Sundfeldt – säsong 7 av "Gift vid första ögonkastet" (2021)

Lars Ekström och Elinor Sundfeldt gick skilda vägar vid slutet av säsong 7 av “Gift vid första ögonkastet”. Våren 2022, ett år efter programmets slut, hade Elinor hittat en ny kärlek medan Lars var fortsatt singel, rapporterade Aftonbladet

Av Lars Instagram att döma vet man inte särskilt mycket om hans relationsstatus i dagsläget. Men han verkar ha fullt upp med skidåkning, friluftsliv och att ställa ut konst. 

Axel Kratz och Märtha Bonnevier – säsong 8 av "Gift vid första ögonkastet" (2022)

Axel Kratz och Märtha Bonnevier blev en av 2022 års säsongs stora snackisar efter bland annat en omdiskuterad “kuddmur” och ett avbrutet samboskap. Redan från start lyste kemin med sin frånvaro, och paret valde att avsluta experimentet i förtid. Efter programmet gjorde de ett flertal intervjuer tillsammans, men hur har det egentligen gått för Axel och Märtha i dag? 

– Jag träffade en person för fem månader sedan, men sen gjorde vi slut för tre fyra veckor sedan. Det var jättefint och så. Men ju mer vi började umgås desto mer insåg vi att vi såg olika på saker och ting. Så jag valde att avsluta det, sa Axel Kratz i mars 2023 till Expressen

Foto: Janne Danielsson /SVT

Huruvida Märtha Bonnevier har hittat kärleken i dag förblir oklart, men hon blev återigen ett namn på tapeten i mars 2023 när hon riktade stark kritik mot Carina Bergfeldts intervju med Micael Bindefeld om surrogatmödraskap. 

”Att till varje pris få ett barn med sitt eget DNA är ingen mänsklig rättighet.”, skrev Märtha i sin anmälan till Granskningsnämnden. 

Läs mer om “Gift vid första ögonkastet”-profilen Märtha Bonneviers kritik här

Martin Edlund och Jonas Strömqvist – säsong 8 av "Gift vid första ögonkastet" (2022)

I “Gift vid första ögonkastet” 2022 fick tittarna lära känna paret Martin “Mingel-Martin” Edlund och Jonas Strömqvist. Det lilla extra verkade aldrig finnas mellan dem, och paret valde att skilja sig i slutet av säsongen. 

Martin och Jonas hördes lite när programmet sändes, men har i dag ingen kontakt, rapporterar Expressen. 

– Jag har inget behov av att ha honom i mitt liv, säger Martin till tidningen och poängterar att det troligtvis är ömsesidigt. 

Jonas berättar för tidningen att han två månader efter att kamerorna stängdes av träffade sin nya kärlek på Tinder. Han beskriver det som “kärlek vid första ögonkastet” och 2022 flyttade paret till en lägenhet i Linköping. 

Jonas Lundmark och Louise Gustafsson –säsong 8 av "Gift vid första ögonkastet" (2022)

I det sista avsnittet av “Gift vid första ögonkastet” 2022 var det bara ett av paren som valde att fortsätta sitt äktenskap – Jonas Lundmark och Louise Gustafsson. Men i det uppföljande avsnittet stod det klart att paret hade gjort slut. 

I början av 2023 rapporterade Modette om att Jonas har hittat kärleken i mikroinfluencern och småbarnsmamman Stina Force

Paren från "Gift vid första ögonkastet" som är tillsammans i dag

Trots att många av deltagarna har gått skilda vägar så finns det även ett flertal par som faktiskt hållit ihop efter programmet – och som fortsätter kila stadigt även i dag. Flera av dem har till och med skaffat barn tillsammans. 

John Wallén och Sara Lannergren – "Gift vid första ögonkastet" säsong 4 (2018) 

Foto: Janne Danielsson/TT

Miha Alvesson och Niclas Gråberg – "Gift vid första ögonkastet" säsong 5 (2019)

Maxine Nordlindh och Emil Nygren – "Gift vid första ögonkastet" säsong 6 (2020)

”Tacoparet” Sofia Lindhe och Anton Pehrson – "Gift vid första ögonkastet" säsong 7 (2021)

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!