Efter kritikstormen mot Carina Bergfeldt har programmet anmälts flera gånger till Granskningsnämnden
Efter kritikstormen mot Carina Bergfeldt har programmet anmälts flera gånger till Granskningsnämnden - Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT & Jessica Gow/TT

SVT-profil anmäler Carina Bergfeldt efter kritiserade intervjun

Publicerades: 23 Mar, 16:42

Efter förra veckans kritiserade intervju har Carina Bergfeldt fått utstå en kritikstorm. Programmet har anmälts till Granskningsnämnden och nu väljer även en bekant från SVT att också göra en anmälan.


SVT-programmet ”Carina Bergfeldt” har sedan förra veckans avsnitt anmälts hela 25 gånger till Granskningsnämnden. Anledningen är Carina Bergfeldts intervju med Micael Bindefeld där de talar om surrogatmödraskap, något som fått tittarna att kritisera programledaren.

SVT-profilen anmäler Carina Bergfeldt

Märtha Bonnevier, som blivit känd från dejtingprogrammet ”Gift vid första ögonkastet” har nu valt att anmäla programmet till Granskningsnämnde.

Expressen skriver att Märtha Bonnevier i sin anmälan framhäver att hon tycker det är under all kritik att fnissa åt att designa en bebis och köpa en kvinnas kropp.

"Att sitta och fnissa om att designa en bebis med sitt eget DNA och därefter köpa en kvinnas kropp som inkubator är under all kritik. Dessutom i public service som generellt håller hög kvalitet. Att till varje pris få ett barn med sitt eget DNA är ingen mänsklig rättighet. Och det finns möjlighet att adoptera något av alla oönskade barn i världen i stället för att köpa någon annans livmoder för jobbet”, skriver hon. 

Märtha Bonnevier var med i Gift vid första ögonkastet 2022. Foto: SVT

Carina Bergfeldts svar på kritiken

Tidigare i veckan gick programledaren Carina Bergfeldt ut och bemötte kritikstormen som hon fått motta. 

”Vi på redaktionen var medvetna om att surrogatmödraskap är ett känsligt ämne - vilket jag också säger - och Sveriges Kvinnoorganisationer är självklart i sin fulla rätt att ha åsikter om programmet”, skrev hon då till Expressen. 

SVT
Relaterat
Senaste nytt

Bokmässan lyfter judiska författare

Madeleine Sjöstedt utreder nytt tidskriftsstöd

1 timme sedan
Regeringen tillsätter en utredning för att se om ett särskilt, temporärt tidskriftsstöd ska införas för att underlätta en digital omställning. Stödet ska gälla tidskrifter som "fördjupar samhällsjournalistiken".

Hon får Sveriges största musikstipendium

1 timme sedan
Violisten Ellen Lisbeth får Sixten Gemzéus stora musikstipendium 2023. Hon är född i Uppsala 1987 och har sedan sin uppmärksammade debut 2012 blivit en av de främsta altviolinisterna internationellt, konstaterar juryn. Hon beskrivs som en musiker med "bländande teknik, stor musikalitet och publikkontakt samt stark scennärvaro". Ellen Lisbeth säger i ett pressmeddelande att hon blev mycket glad och beskriver stipendiet som "en stor ära".

Shannen Dohertys cancer spridd till hjärnan

idag 02:34
Skådespelaren Shannen Doherty, känd bland annat för sin roll som Brenda Walsh i tv-serien "Beverly Hills, 90210", berättar i ett känslosamt inlägg på Instagram att hennes cancer spridit sig till hjärnan, rapporterar CNN.

Mötley Crüe startar festen på Sweden Rock

igår 21:00
Under onsdagen kickade Sweden Rocks bastrumma i gång för 30:e året i rad.

Michael Caine romandebuterar med thriller

igår 18:50
Brittiska skådespelarlegendaren Michael Caine romandebuterar som 90-åring med en berättelse om rika ryssar, brittiska nynazister och colombianska drogkarteller.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.