Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor den ressugna inte får missa.
Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor den ressugna inte får missa. - Foto: Pexels

Här är expertens hemliga favoritresmål: "Man kan ofta fynda"

Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.


Efter några minst sagt blöta dagar i Sverige och med några veckor kvar på sommaren är det många som kanske ser sig om efter en resa och lite välbehövligt miljöombyte. 

Men den som vill komma billigare undan, och som vill slippa trängas med andra semesterfirare, bör välja sitt resmål med omsorg.

– Om man vill fynda, då ska man ligga lite för alla andra kring resmålet man väljer. Man får välja bort Mallorca och Marbella, för alla andra vill också dit, konstaterar reseexperten Lottie Knutson i en intervju med Nyheter24.

Trycket på resor till exempelvis Bulgarien och Rumänien är mindre och därmed blir det också billigare. Även resor till Turkiet och den grekiska ön Rhodos, som tidigare under sommaren drabbades av svåra bränder, kostar mindre just nu.

Lottie Knutson: "Testa alperna på sommaren"

Men det finns också ett annat resmål som Lottie Knutson lyfter fram för den som inte inte vill trängas vid Medelhavet.

– Testa alperna på sommaren. Det växer i popularitet och har varit poppis under de senaste åren. Sedan kom ju "Hotell Romantik" och det har gjort att alla insett att de längtar som galningar efter att vandra i alperna på sommaren. Men då kan man tänka att man gör det lite nu under eftersäsongen. 

Lottie Knutson. Foto: Privat

En alpresa under sommaren behöver inte heller nödvändigtvis bli jättedyr.

– Det finns flera svenska researrangörer som äger sina egna hotell där nere, till exempel STS Alpresor, Langley och Lion Alpin. Det innebär också att man ofta kan fynda prisvärda paket med transport och boende, säger Knutson.

– Så det är min hemliga favorit på sommaren.

Tips på resmål i Sverige

För den som hellre stannar i Sverige under de sista sommarveckorna tipsar Lottie Knutson om att åka norrut.

– Jag skulle söka mig till den svenska fjällen nu på sommaren. Det finns ju numera väldigt många och väldigt fina boenden på små privata anläggningar där man på sommaren tar liften upp för att sedan cykla eller vandra ner. 

– Man får väldigt mycket boende och "outdoor" i den svenska fjällvärlden nu på sommaren när det inte är lika välbokat som på vintern.

Även Norrlandskusten kan vara ett alternativ.

– Det finns faktiskt de som inte vet att det finns helt makalösa sandstränder hela vägen upp till Kalix. Så det kan man absolut kika på, säger Knutson till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!