Att gå i pension på stranden behöver inte vara dyrt.
Att gå i pension på stranden behöver inte vara dyrt. - Foto: Pexels / Pexels / Illustration Nyheter24

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

Att gå i pension utomlands blir allt mer populärt bland svenskar. Här är sju härliga länder där du kan pensionera dig vid stranden – utan att tömma plånboken.


Att pensionera sig vid en idyllisk strand behöver inte vara en ouppnåelig dröm. Enligt Travel + Leisure finns det flera länder där man kan njuta av solen, havet och en avslappnad livsstil utan att behöva tömma plånboken. Här är sju destinationer där du kan förverkliga din dröm om ett liv vid stranden.

1. Nicaragua

Nicaragua, som gränsar till både Karibiska havet och Stilla havet, är ett paradis för dem som älskar natur och äventyr. Landet erbjuder inte bara vackra stränder utan också floder, sjöar och regnskogar. Dessutom uppmuntrar den nicaraguanska regeringen investeringar genom skatteincitament och andra förmåner.

2. Colombia

Colombia erbjuder en rik mångfald med kustlinjer längs både Stilla havet och Karibiska havet. Landet har en låg levnadskostnad och erbjuder högkvalitativ både medicinsk vård och tandvård till överkomliga priser.

Hit skulle reseexperten aldrig åka: "Väldigt mycket..."

3. Ecuador

Ecuador, med sin långa kustlinje och pittoreska fiskebyar, erbjuder en perfekt blandning av skönhet och billighet. Landet är känt för sitt milda väder och en kvalitativ hälso- och sjukvård till rimliga priser. Dessutom är den offentliga transporten i många städer så pass bra att en bil inte är nödvändig.

4. Vietnam

Vietnam, med sin 2300 kilometer långa kustlinje, erbjuder en mängd möjligheter för de som drömmer om ett liv vid havet. Trots vissa begränsningar gällande markägande, är det relativt enkelt att hitta ett trevligt boende i närheten av stranden.

Här är expertens hemliga favoritresmål: "Man kan ofta fynda"

5. Mexiko

Mexiko, med sina välkända strandområden och låga levnadskostnader, är ett populärt val bland pensionärer från hela världen. Landet erbjuder enkla sätt att etablera sig som invånare, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för de som söker ett liv vid stranden.

6. Belize

Belize är kanske inte det billigaste alternativet, men det erbjuder en unik blandning av vackra kustlinjer och tät regnskog. Landet har ett särskilt program för kvalificerade pensionärer, vilket gör det enklare att etablera sig som invånare.

7. Thailand

Thailand är känt för sina vackra stränder och tropiska öar. Landet lockar med låga levnadskostnader, vänliga invånare och utsökt mat. Dessutom är det relativt enkelt att skaffa sig ett pensionärsvisum, vilket gör det till ett populärt val bland pensionärer från hela världen.

Källa: Travel + Leisure

LÄS MER: Här är den stora reseutgiften på hösten som gått med ner nästan 40 procent

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!