Tobisvik Camping i Skåne
Tobisvik Camping i Skåne - Foto: Anders Bjurö/TT

​5 trevliga campingar i Skåne att spana in

Upptäck Skånes vackra natur och kultur på dessa campingpärlor.


Skåne är ett landskap som bjuder på många upplevelser för den som gillar att campa. Här finns allt från långa sandstränder och pittoreska fiskebyar till slott, golfbanor och storstäder. Oavsett om du vill ha en lugn och avkopplande semester eller en aktiv och äventyrlig så finns det en camping som passar dig. I den här artikeln tipsar vi om fem populära campingar i Skåne som du inte får missa.

Tobisviks Camping

Tobisviks Camping ligger i Simrishamn på Österlen och har ett perfekt läge vid havet. Här kan du njuta av sol och bad på den långa sandstranden eller ta en promenad längs kusten. Campingen har även en restaurang, bar, grillplats, lekplats och ett gemensamt kök. Om du vill utforska Österlens charmiga byar, konstgallerier och naturreservat så har du nära till många sevärdheter från Tobisviks Camping.

Bingsmarkens Camping

Bingsmarkens Camping är en familjevänlig camping som ligger bara 50 meter från havet i Skivarp. Här kan du koppla av i en lugn och naturskön miljö eller ha kul med aktiviteter som minigolf, boule, volleyboll och lekplats. Campingen har även ett café, en butik och grillplatser. Om du vill uppleva mer av Skånes sydkust så kan du besöka Ystad, Trelleborg eller Malmö som ligger inom räckhåll från Bingsmarkens Camping.

Falsterbo Camping Resort

Falsterbo Camping Resort är en lyxig camping som ligger på Falsterbonäset i Vellinge. Här kan du bo i moderna stugor eller på rymliga platser med utsikt över havet. Campingen har ett stort utbud av faciliteter och service, som pool, bastu, spa, restaurang, butik, lekland och underhållning. Falsterbo Camping Resort är också ett paradis för golfare, eftersom det finns flera golfbanor i närheten.

Ringsjöstrands Resort

Ringsjöstrands Resort är en idyllisk camping som ligger vid Ringsjön i Hörby. Här kan du njuta av den vackra sjöutsikten eller prova på olika vattensporter som kanot, roddbåt, fiske eller bad. Campingen har även en restaurang, en pizzeria, en glassbar och en lekplats. Om du vill uppleva mer av Skånes inland så kan du besöka Bosjökloster slott, Skånes Djurpark eller Söderåsens nationalpark som ligger i närheten av Ringsjöstrands Resort.

First Camp Röstånga-Söderåsen

First Camp Röstånga-Söderåsen är en naturnära camping som ligger vid Söderåsens nationalpark i Röstånga. Här kan du bo i mysiga stugor eller på grönskande platser omgivna av skog och berg. Campingen har även ett utomhusbad, en restaurang, en butik och en lekplats. Om du vill ha en aktiv semester så kan du vandra, cykla eller rida på de många leder som finns i nationalparken.

Som du ser finns det många campingar i Skåne att välja mellan. Oavsett om du föredrar havet eller sjön, kusten eller inlandet, lugn eller äventyr så finns det något för alla smaker. Skåne är ett landskap som har mycket att erbjuda för den som vill upptäcka dess vackra natur och kultur. Så packa din väska och boka din plats på någon av dessa campingpärlor redan idag!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!