Camping på västkusten.
Camping på västkusten. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

​Semester på bästkusten – 5 bra campingar på Västkusten

Upplev havet, naturen och skaldjuren på någon av dessa campingar i Bohuslän och Halland.


Västkusten är ett populärt resmål för många som vill njuta av sol, bad och vacker natur. Här finns något för alla smaker, oavsett om du föredrar att bada från klippor eller sandstränder, vandra längs kuststigen eller cykla på Kattegattleden, fiska eller paddla kajak, eller bara koppla av med en räkmacka och en glass. Om du vill bo nära havet och ha frihet att välja dina aktiviteter finns det många bra campingar på Västkusten att välja mellan. Här är fem tips på campingar som erbjuder olika boendemöjligheter, faciliteter och upplevelser.

Ramsvik Stugby & Camping

Denna mysiga camping ligger en mil norr om Smögen, precis utanför Hunnebostrand i Bohuslän. Här kan du bo i någon av de 130 campingstugorna eller ta med egen husvagn, husbil eller tält. Alla platser ligger inom 100 meter från havet och naturreservatet Ramsvik. På campingen finns en sandstrand, en lekplats, en restaurang och en butik. Du kan också hyra kajak, motorbåt eller cykel och utforska den vackra omgivningen. Ramsvik är en perfekt camping för dig som vill ha en lugn och naturnära semester med möjlighet till salta bad och skaldjur.

Camping Västkust

Detta är ett nätverk av fina campingar med olika boendemöjligheter, aktiviteter, sevärdheter och semesterupplevelser. Här hittar du campingar i både Bohuslän och Halland, från Strömstad i norr till Laholm i söder. Oavsett om du vill bo i hotell, rum, vandrarhem, stuga eller tält finns det något för dig. Du kan också välja mellan campingar med havsutsikt, sjönära läge eller skogsmiljö. På Camping Västkust kan du hitta din drömsemester på Västkusten.

Lisebergsbyn

Om du vill kombinera campinglivet med storstadspulsen är Lisebergsbyn ett bra alternativ. Denna camping ligger i Göteborg, bara åtta minuter med spårvagn från Liseberg och Avenyn. Här kan du bo i stuga, lägenhet eller vandrarhem eller ta med egen husvagn eller tält. På campingen finns en reception, en butik, ett café och ett servicehus. Du har också tillgång till gratis wifi, bastu och grillplatser. Lisebergsbyn är en idealisk camping för dig som vill uppleva Göteborgs sevärdheter, shopping och nöjen.

Apelviken

Denna camping ligger i Varberg i Halland, vid en av Sveriges bästa surfstränder. Här kan du bo i stuga eller lägenhet eller ta med egen husvagn, husbil eller tält. På campingen finns en restaurang, en pizzeria, en glassbar och en butik. Du kan också hyra surfbräda, SUP-bräda eller cykel och prova på olika vattensporter. Apelviken är en härlig camping för dig som gillar sol, vind och vågor.

Tylösand

Denna camping ligger i Halmstad i Halland, vid en av Sveriges mest kända sandstränder. Här kan du bo i stuga eller ta med egen husvagn eller tält. På campingen finns ett servicehus, ett café och ett minilivs. Du kan också njuta av musik, underhållning och spa på det närliggande hotellet Tylösand. Tylösand är en fantastisk camping för dig som vill ha en lyxig och livlig semester med bad, golf och kultur.

Västkusten har mycket att erbjuda för den som vill ha en minnesvärd semester med havet som granne. Oavsett om du söker lugn och ro eller äventyr och spänning finns det en camping som passar dig. Boka din plats på någon av dessa fem bra campingar på Västkusten redan idag och se fram emot en underbar semester.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!