Här är 10 platser att besöka om du söker spänning och inte är rädd för det övernaturliga.
Här är 10 platser att besöka om du söker spänning och inte är rädd för det övernaturliga. - Foto: Jonas Ekströmer/TT & Daniel Nilsson / SvD / TT

10 hemsökta platser att besöka året runt – vågar du åka hit?

Utforska tio av Sveriges spöklika platser, där historiska byggnader och landskap döljer mörka hemligheter. Våga du ge dig in i dessa spökliga spår?


Upptäck fascinerande berättelser om övernaturliga fenomen och spökliga platser i Sverige. Dyk in i en värld av mysterier och paranormala upplevelser som får dig att känna fascination och rysningar längs ryggraden.

Nyheter24 listar tio platser som sägs vara hemsökta.  

Borgvattnets prästgård i Jämtland

En gammal prästgård som sägs vara hemsökt av flera spöken, inklusive en nunna och en präst. Många besökare har rapporterat obehagliga upplevelser och paranormala aktiviteter.

Sjöjungfrugrottan i Kullaberg, Skåne 

Belägen vid Kullabergs naturreservat, sägs denna grotta vara hem till sjöjungfrur och har en mystisk atmosfär. Många har hört sjungande röster och sett skugglika figurer vid grottan. Det sägs också att vattnet i närheten har helande egenskaper.

Vätterns strand i Norrköping

Denna plats har rykte om sig att vara hemsökt av sjöjungfrur och spöken av drunknade personer. Det sägs att man kan höra röster och känna en kuslig atmosfär vid sjöns strand på natten.

Borgholms slottsruin på Öland

Detta slott har en lång och dramatisk historia, och sägs vara hemsökt av flera spöken, inklusive en vit dam och en kunglig vålnad. Många besökare har upplevt ovanliga ljud och skuggfigurer under sina besök.

Tjolöholms slott i Kungsbacka

Ett vackert slott med en mörk sida. Här sägs det att en ung kvinna som begick självmord fortfarande vandrar omkring. Besökare har rapporterat om skuggfigurer och kalla vindar i slottets korridorer.

Bååtska palatset i Göteborg

Detta palats från 1700-talet sägs vara hemsökt av flera spöken, inklusive en ung flicka och en hund. Det har dokumenterats paranormala aktiviteter och besökare har känt en känsla av obehag och en närvaro.

Häringe slott i Västerhaninge

Detta vackra slott har en mörk historia och anses vara en av Sveriges mest hemsökta platser. Det sägs att flera vålnader och spöken vandrar runt slottet och dess omgivningar.

Gamla Linköping

Ett historiskt område med bevarade gamla byggnader där det sägs spöka. Besökare har berättat om oförklarliga ljud, skuggfigurer och känslan av att bli iakttagna när de utforskar området på kvällen.

Årsta slott i Haninge

Detta slott sägs vara platsen för flera övernaturliga fenomen. Besökare har rapporterat om märkliga ljud, ovanliga synintryck och en allmänt obehaglig atmosfär på platsen.

Färjenäs kyrka i Göteborg

Denna kyrka är känd för sina spökberättelser. Det sägs att en ung kvinna och ett spöke av en präst har setts här. Besökare har upplevt ovanliga ljud och skuggor när de besöker kyrkan på natten.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!