Hammarby blir utan derbyseger i allsvenskan 2022
Hammarbys lagkapten Darijan Bojanic depper efter krysset i stockholmsderbyt. - Foto: FREDRIK SANDBERG / Fredrik Sandberg /TT

Kryss mellan Hammarby och Djurgården i derbyt: ”Känns piss”

Årets näst sista Stockholmsderby spelades mellan Hammarby och Djurgården. Matchen slutade oavgjort vilket innebär att Hammarby misslyckas med att vinna ett derby i år.
– Det känns piss, det är inte kul alls, säger Mohanad Jeahze till Sportbladet.


Det slutade mållöst i söndagens stekheta derby mellan Hammarby och Djurgården. Hemmalaget hade de hetaste chanserna men ett solitt DIF-försvar och målvakten Jakob Widell Zetterström stod emot ”Bajens” offensiv. Den bästa möjligheten fick nyförvärvet Veton Berisha, som fick ett friläge framför Widell Zetterström. Djurgårdsmålvakten stod dock för en stark reflexräddning och hindrade norrmannen från att göra sitt femte allsvenska mål. Hammarby missade alltså chansen att knappa in på Häcken och Djurgården i den allsvenska toppen.

”Besvikna över att vi inte får med oss tre poäng”

Resultatet innebär att Hammarby inte vinner något Stockholmsderby iår (tre oavgjorda och en förlust). Huvudtränare Marti Cifuentes var besviken i discoverys plus intervju efter matchen:

– Överlag är vi besvikna över att vi inte får med oss tre poäng. Vi skapar tillräckligt många chanser för att vinna matchen, men tyvärr kunde vi inte få in målet som krävdes för att vinna matchen, säger han.

Även Mohanad Jeahze och Veton Berisha uttryckte sin frustration till Sportbladet:

– Det känns piss, det är inte kul alls. Förra året tog vi tre derbyvinster och nu står vi på noll, så det känns piss säger den förstnämnde.

– Jag är riktigt besviken, säger Berisha.

Häcken har chans att rycka

Hammarby är dock fortsatt kvar på tredjeplatsen i tabellen. Detta efter att AIK förlorat mot Varberg med 2-0.

Söndagens resultat ger dock Häcken chans rycka i toppstriden. Skulle de vinna mot Kalmar på måndag (läs idag) leder man serien med tre poäng framför tvåan Djurgården. Hammarby är i dagsläget fyra poäng bakom den ovannämnda duon.

/
/
/
/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!