Johan Kücükaslan är en av sportjournalistikens största profiler.
Johan Kücükaslan är en av sportjournalistikens största profiler. Hur mycket tjänar han? - Foto: Privat & Stella Pictures

SVT:s reporterstjärna – så mycket tjänar Johan Kücükaslan

Johan Kücükaslan, 40, är en av sportjournalistikens största profiler.
Så hur mycket tjänar SVT-reportern? Nyheter24 har kartlagt Kücükaslans ekonomi.


Med en reportertjänst hos Viaplay på cv:t, en nuvarande roll som reporter på SVT Sport och Viaplay-programledaren Jennifer Kücükaslan som syster så är det lätt att förstå varför Johan Kücükaslan, 40, är en av de större profilerna inom svensk sportjournalistik

När han jobbade på Viaplay intervjuade den svenske 40-åringen fotbollsstjärnor som Jürgen Klopp och Kevin de Bruyne regelbundet. 

Nu är Johan Kücükaslan ett av ansiktena utåt för SVT Sport och har de prestigefyllda uppdragen att bevaka Sveriges fotbollslandslag samt Allsvenskan. Så sent som för drygt en månad sedan uppmärksammades Kücükaslan i svenska medier då han var kritisk till att det svenska herrlandslaget inte släppte fram sina stjärnor, som Alexander Isak och Dejan Kulusevski.

— Det är inte för vår skull, för oss journalister som är här och bevakar, utan för supportrarna och för att bygga intresse kring landslaget. Folk vill höra Alexander Isak, Dejan Kulusevski, Victor Nilsson Lindelöf. Nu är vi fyra dagar in på den här samlingen och vi har inte fått höra någon av dem, sade Johan Kücükaslan till TT

Så mycket tjänar Johan Kücükaslan

Men hur mycket lönar det sig ekonomiskt att vara ett av svensk sportjournalistiks största namn? Nyheter24 har kartlagt Johan Kücükaslans ekonomi.

De tre senaste åren har SVT-profilen en inkomst på strax över 380 000 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket. Det motsvarar 31 666 kronor i månaden – vilket får ses som relativt vanligt i Sverige då medellönen ligger på 37 100 kronor i månaden, enligt Statistiska Centralbyrån (SCB). 

Men Johan Kücükaslan kan egentligen plocka ut en större månadslön än så. 40-åringen driver nämligen bolaget "Lilla lejonet AB", som förra året omsatte 1 774 000 kronor och giorde en vinst på 349 000 kronor. Tillgångarna i bolaget summeras till 1 332 000 kronor. 

Därmed går det ingen nöd på Johan Kücükaslan!

Vill du läsa mer om Johan Kücükaslans syster Jennifer, och hur mycket hon tjänar, så kan du läsa det här!

SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!