Ludvig Åberg jagar slutspel. Arkivbild.
Ludvig Åberg jagar slutspel. Arkivbild. - Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Slutspelsjagande Åberg: "Supernöjd"

PGA-tourens slutspel är nära och veckans tävling i North Carolina är sista chansen för golfarna utanför att ta sig in. Svenske rookiesensationen Ludvig Åberg har gjort sitt bästa för att säkra en biljett. Supernöjd med hur jag scorade, säger 23-åringen efter 66 slag.


Ludvig Åberg har imponerat stort sedan han i somras tog ett historiskt kliv från etta på amatörrankningen rakt ut på PGA-touren.

Endast de 70 spelare som presterat bäst under säsongen tar sig till slutspel och med tanke på hur sent Åberg startade har det alltid tyckts osannolikt.

"Svingade okej"

Men chansen finns efter att ha inlett med 66 slag, fyra under par, i första rundan på Sedgefield Country Club, vilket räcker till en delad sjundeplats.

— Jag tyckte att jag svingade okej. Om någon hade sagt till mig när jag gick ner för tionde att jag skulle skjuta fyra under tror jag att jag hade varit ganska nöjd. Allt som allt supernöjd med hur jag scorade och avslutade sista nio, säger Åberg i Discovery+.

Helt belåten med spelet var han dock inte.

— Jag behöver fortfarande vässa till lite saker, men det var mycket som fungerade bra i dag så jag försöker ta med mig det till i morgon och fortsätta spela bra då.

Åberg behöver vinna tävlingen för att ta sig in i slutspelet.

Norrman bäst chans

Bäst chans av svenskarna att nå slutspel har Vincent Norrman som inför tävlingen låg på rätt sida strecket. 25-åringen avslutade den första rundan starkt på minus fyra och delar sjundeplatsen i tävlingen med Åberg och sju andra spelare.

David Lingmerth behöver bli minst 26:a, men sköt tre över par första dagen.

Alex Norén måste minst ha en tredjeplats och är, likt Henrik Norlander som behöver vinna, på två över par efter första rundan.

Leder gör amerikanen Russell Henley som avslutade den första rundan på åtta under par med 62 slag.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!