Twentes tränare Joseph Oosting var kritisk mot Hammarbyfansens bemötande.
Twentes tränare Joseph Oosting var kritisk mot Hammarbyfansens bemötande. - Foto: Mickan Palmqvist/TT

Twentetränaren: "Jag kände av aggressionerna"

Twente slog ut Hammarby ur kvalet till Conference League efter 1–1 (totalt 2–1) efter förlängning på Tele2 arena. Men segern till trots valde Twentes tränare Joseph Oosting att rikta kritik mot Hammarbysupportrarna.


På presskonferensen efter matchen vädrade den 51-årige tränaren sitt missnöje.

— Man kände av atmosfären och att stämningen var hård mot oss. Att spela fotboll ska vara en fest, sade Oostling och fortsatte:

— Jag kände av aggressionen från läktarna. Saker som kastades mot våra spelare när det var hörna till exempel. Det är synd.

Marti Cifuentes, tränare i Hammarby, ville inte gå in på om han höll med sin tränarkollega eller inte.

— Det är inte relevant om jag håller med honom eller inte. Jag vill bara säga att våra supportrar är fantastiska och att det är ett sant nöje att vara huvudtränare i Hammarby. Jag uppskattar verkligen stödet vi fick i dag. Alla våra supportrar stöttade oss i 120 minuter.

Hammarbys lagkapten Nahir Besara:

— Jag är så stolt över laget och supportrarna. Det var fantastiskt, till och med deras spelare sa till mig "wow, vilka supportrar ni har. Jag är så stolta över dem, de var med oss hela matchen.

Han fortsatte, angående Oostings kommentarer:

— Det är hans känsla. Jag upplevde det inte så (aggressivt, reds anm) förutom lite vid hörnorna. Men jag kände att de var topp. När till och med deras spelare säger att de är fantastiska då har man bra supportrar.

I samband med förra veckans Conference League-match mellan Twente och Hammarby i Nederländerna stormade maskerade Twenteanhängare en långsideläktare och attackerade personer på en sittplatssektion där gästande Hammarbysupportrar höll till.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!