Argentinas Lionel Messi i VM-kvalmatchen mot Paraguay.
Argentinas Lionel Messi i VM-kvalmatchen mot Paraguay. - Foto: Gustavo Garello/AP/TT

Messi tillbaka – Argentina tog tredje raka

Lionel Messi missade förra VM-kvalmatchen, men var tillbaka när Argentina tog tredje raka segern. Största rivalen Brasilien tappade poäng.

Argentina leder VM-kvalet i Sydamerika med full pott efter tre matcher. Den senaste segern kom mot Paraguay, 1–0. Målet gjordes redan i den tredje minuten av Nicolás Otamendi efter en hörna.

Argentinas stora stjärna Lionel Messi har haft skadebekymmer i sitt högra ben, muskulära, och har missat fem matcher med sin amerikanska klubb Inter Miami och den förra VM-kvalmatchen mot Bolivia. Han gjorde ett tiominutersinhopp i klubblaget i lördags och 36-åringen fick inte heller starta mot Paraguay. Han kom in i den 52:a minuten. En stolpträff efter hörna var hans främsta målförsök, men betydelsen av att han spelar är ändå stor.

— Jag blir lugn när vi har Leo på plan, säger den argentinske mittfältaren Rodrigo De Paul.

För första gången på hemmaplan tappade Brasilien poäng mot Venezuela. De brasilianska anfallsstjärnorna Neymar, Vinicius Júnior och Richarlison hade problem hela första halvlek att komma till avslut.

Strax efter paus fick de hål på Venezuela, Neymar slog hörnan som Gabriel nickade i mål.

Eduardo Bello gjorde kvitteringsmålet i den 85:e minuten då han cykelsparkade in 1–1.