Våldsamheter utbröt och bengaler kastades in på plan på Tele2 Arena i Stockholm under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Djurgårdens IF och AIK den 28 maj i år.
Våldsamheter utbröt och bengaler kastades in på plan på Tele2 Arena i Stockholm under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Djurgårdens IF och AIK den 28 maj i år. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Få avstängda efter skandalderbyt i maj

Totalt sex personer har hittills stängts av efter fotbollsderbyt mellan Djurgården och AIK i maj, när ett stort antal personer försökte storma planen och våldsamheter utbröt, rapporterar Sveriges Radio Ekot.


Mellan 50 och 100 bedömdes ha varit inblandade. Fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt förväntade sig då att många av dessa skulle stängas av från klubbarna.

— Blir det tio är det otillräckligt, blir det hundra närmar vi oss det antalet supportrar som deltog, sade han i våras.

Att så få som sex har stängts av av klubbarna och fyra av dessa även har fått tillträdesförbud av polis och åklagare härleder Reinfeldt till att rättsprocesser fortfarande pågår.

Han säger också att han hade redan då var helt övertygad om att för få skulle straffas "i förhållande till de rätt stora antal som faktiskt begick rätt allvarliga ordningsöverträdelser den dagen", men att han står fast vid vad han sade i våras.

— Vår avsikt är att göra mer.

TT
/
/
/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!