Norges Aleksander Aamodt Kilde kraschade illa i lördagens störtlopp i Wengen.
Norges Aleksander Aamodt Kilde kraschade illa i lördagens störtlopp i Wengen. - Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Ny otäck krasch – norsk stjärna till sjukhus

Norske stjärnan Aleksander Aamodt Kilde fördes med helikopter till sjukhus efter en otäck krasch i lördagens störtlopp i schweiziska Wengen.


Aamodt Kilde tappade kontrollen precis före mål i klassiska Lauberhornrennen och for med hög fart in i skyddsnätet innan han blev liggande.

Till en början låg norrmannen orörlig i snön, men efter ett tag började han röra på sig. En AP-fotograf som norska nyhetsbyrån NTB varit i kontakt med bekräftar att 31-åringen var vid medvetande medan han sågs om av ett läkarteam.

— Aleksander har förts med helikopter till sjukhus för att undersökas efter fallet i Wengen. Vi återkommer med mer information när vi vet mer om omfattningen av skadorna, säger den norske sportchefen Claus Johan Ryste till NTB.

Det är bara en av flera krascher i den alpina världscupen de senaste dagarna. På fredagen fick både österrikiskan Nadine Fest och fransmannen Alexis Pinturault föras till sjukhus med helikopter efter att ha gått omkull.

Fest kraschade i Altenmarkt-Zauchensees super-G medan Pinturault, precis som Aamodt Kilde, körde ur i Wengen under herrarnas super-G.

Lördagens störtlopp i Wengen pausades i en halvtimme medan Aleksander Aamodt Kilde fick vård, men återupptogs sedan. Schweizaren Marco Odermatt vann tävlingen, 59 hundradelar före fransmannen Cyprien Sarrazin. Dominik Paris, Italien, blev trea.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!