Sampo Ranta under en match tidigare den här säsongen. Arkivbild. - Foto: Johan Löf/TT

Modo vann ångestmatchen: "Så här vi vill spela"

Örebro fortsätter att förlora på hemmais. Samtidigt tog Modo sin första trepoängare för året borta på Behrn Arena.

Modo gick segrande från ångestmötet mot Örebro.

Vinsten bäddades när Riley Woods snyggt sköt upp Modo i ledning i den femte minuten av andra perioden.

Sampo Ranta satte sedan fart och utökade till 2–0 för Modo.

— Det är så här vi vill spela, säger Modos huvudtränare Mattias Karlin i TV4 Play.

För Örebro innebär det lagets tredje raka förlust på hemmais.

Däremot bröt man den mållösa svit laget haft i de matcherna, när Jonathan Lekkerimäki gjorde ett tröstmål i den sista minuten.

Enda bottenlaget som vann

Övriga lag nedanför platserna till åttondelsfinalerna förlorade under tisdagen. HV71 föll med 2–5 mot Färjestad. Malmö Redhawks förlorade med samma siffror mot Luleå och tabelljumbon Oskarshamn förlorade med 3–5 mot Linköping.

I Skellefteås möte med Leksand gjorde lagen varsitt mål inom de första 61 sekunderna. Matchen slutade sedan 2–1 till Skellefteå.

Frölunda bröt mardrömssviten med sju raka förluster mot Timrå. Med nio sekunder kvar tog man matchen till förlängning. Frölunda vann sedan straffar i Scandinavium.