Sarah Sjöström kammade hem en rejäl vinstsumma i Doha.
Sarah Sjöström kammade hem en rejäl vinstsumma i Doha. - Foto: Jonas Ekströmer/TT & Henrik Montgomery/TT

Sarah Sjöströms makalösa pengaregn efter medaljsuccén i VM

Sarah Sjöström kan addera ytterligare tre medaljer till sin gedigna samling efter VM i Doha. Framgångarna innebär också ett rejält klirr i plånboken. Nyheter24 har tittat närmare på hur mycket simstjärnan bärgat i prispengar under VM.


Sarah Sjöström är en av världens allra bästa simmare och har genom sin karriär satt flera världsrekord. Hon har även mäktat med att simma hem hisnande 93 medaljer fördelat mellan EM, VM och OS. 

Nu kan Sjöström addera ytterligare tre medaljer till samlingen, två individuella guld i distanserna 50 meter fjärilsim och 50 meter frisim samt en silvermedalj i lagtävlingen 4 gånger 100 meter medley. 

Det får deltagarna i Mästarnas mästare ABSOLUT inte ta med sig på tävling

Sarah Sjöströms pengaregn i VM

Under sim-VM 2024 innebär en guldmedalj även ett rejält klirr i plånboken. Ett individuellt guld ger nämligen Sjöström 20 000 dollar i prispengar, motsvarande strax under 210 000 svenska kronor, enligt World Aquatics sammanställning.

Under söndagen säkrade Sverige även den första mästerskapsmedaljen i lagkapp på nio år när man tog silver. 

– Det är härligt, jag känner mig trygg med fjärilen. Det är jättehäftigt, nio år sen sist. Det var bra simning av oss, men jag tror vi har mycket kvar att ge till OS, sa Sjöström till SVT efter lagsegern.

Prissumman laget får dela på är 15 000 dollar, vilket motsvarar strax över 155 000 svenska kronor.

Det innebär att Sjöström åker hem från mästerskapet med närmare 460 000 kronor i fickan. Det var med andra ord ett hyfsat väl utfört mästerskap av superstjärnan.

Sarah Sjöström tog guld i 50 meter frisim, 50 meter fjärilsim och silver i 4x100 meter medley i sim-VM i Doha 2024. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Här kan du läsa fler sportnyheter från Nyheter24: 

Sebastian Samuelssons diss mot rivalerna: "Less på norrmän"

Jonna Sundling bröt mot regeln efter segern: "Ingen aning"

Travkuskarna kör in ENORMA miljonbelopp – så mycket tjänar de

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!