Svenska friidrottsförbundet ska se över stoppmattorna i landets friidrottshallar efter olyckan där Michelle De Silva bröt armen vid målgång under inomhus-SM. Arkivbild.
Svenska friidrottsförbundet ska se över stoppmattorna i landets friidrottshallar efter olyckan där Michelle De Silva bröt armen vid målgång under inomhus-SM. Arkivbild. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/TT

Bröt armen efter målgång – kan missa EM

Sprintern Michelle De Silva hade siktet inställt på sommarens friidrotts-EM i Rom. Men en ovanlig skada under inomhus-SM ser ut att sätta stopp. Jag såg hur armen hängde och kände att den gått av, säger 24-åringen till Göteborgs-Posten.


Skadan skedde i februari, precis efter att De Silva gått i mål som tvåa på nytt personbästa på 60 meter på inomhus-SM i Karlstad. Mölndalslöparen sprang precis som övriga löpare in i den så kallade stoppmattan, men ena armen åkte in mellan två av mattans sektioner.

Det slutade inte bättre än att 24-åringen bröt två ben i underarmen.

— Första tanken var att jag bara vrickat min hand men när armen kom ut från mattan ökade smärtan snabbt, säger Da Silva till GP.

Michelle Da Silva hade den här säsongen förhoppningar om att bli uttagen till EM i Rom i juni, som en del av det svenska laget i den korta stafetten. Nu blir det svårt.

— Det svider, jag såg fram emot att springa på EM, men i så fall måste allt flyta med läkning och rehab. Det känns som jag blev ett offer för mattans konstruktion.

Svenska friidrottsförbundet ska nu se över stoppmattorna i landets friidrottshallar för att undvika liknande olyckor i framtiden.

— Det är en extrem otur och jag lider med Michelle som gjort en grym säsong som får den här avslutningen. Vi ska undersöka var det finns brister och hur vi går vidare, säger förbundets generalsekreterare Stefan Olsson.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!