Alexander Albon, till höger, kör i stället för Logan Sargeant, till vänster, – i amerikanens bil.
Alexander Albon, till höger, kör i stället för Logan Sargeant, till vänster, – i amerikanens bil. - Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT

Föraren missar F1-racet – Albon tar hans bil

Logan Sargeant kommer inte att delta i helgens F1-race i Australien. Stallkollegan Alexander Albon tar över amerikanens bil, efter att Albon kraschat sin egen. Jag skulle aldrig vilja något sånt här. Det är inte lätt att ta, säger Albon.


Williams tar till kontroversiella åtgärder inför Australiens Grand Prix.

Efter att föraren Alex Albon kraschat sin bil under fredagens träning meddelar nu Williams att Logan Sargeant petas från helgens lopp. Alexander Albon får i stället köra stallkollegas bil.

— Det är det tuffaste ögonblicket jag kan minnas i min karriär, säger Logan Sargeant som får se loppet från sidan.

Alexander Albon förstår sin stallkamrat.

— Jag måste vara helt ärlig och säga att ingen förare skulle vilja ge upp sin plats. Logan har alltid varit professionell och en lagspelare från dag ett, och den här kommer inte vara lätt att ta, säger han.

Sargeant har haft det svårt jämfört med Albon sedan han debuterade i formel 1 förra säsongen. Albon utklassade sin kollega i Williams med 27 insamlade poäng 2023, jämfört med Sargeants enda poäng i Texas, USA.

— Även om Logan inte borde behöva lida av ett misstag som han inte gjorde så räknas varje lopp när fältet är tätare än någonsin. Vi har tagit beslutet baserat på vår bästa potential att ta poäng i helgen, säger stallchefen James Vowles.

Alexander Albon missade fredagens andra träningspass efter han tappat kontrollen över sin bil i det första träningspasset. Bilen gick inte att reparera och Williams har bekräftat att de inte tog med någon reservbil till Australien.

— Vi kan inte tacka Logan tillräckligt. Han visar verkligen att han är en lagspelare, säger James Wowles.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!