Djurgårdens Emil Berglund. Arkivbild.
Djurgårdens Emil Berglund. Arkivbild. - Foto: Ali Lorestani/TT

Djurgården och Karlskoga kopplar greppet

Björklöven hämtade tappert upp ett 0–3-underläge mot Djurgården men föll ändå i förlängning. Med det kopplar stockholmarna greppet om den hockeyallsvenska kvartsfinalen med 3–0 i matcher.


Björklöven såg ut att vara helt under isen i de två första perioderna av det tredje mötet med Djurgården. Efter en mållös första period satte Djurgården tre raka puckar i nät. Men i den tredje perioden vaknade hemmalaget till liv.

På drygt åtta minuter hämtade man in 0–3-underläget till 3–3.

Efter 18.22 av den första förlängningsperioden satte dock Emil Berglund 4–3 till Djurgården och stoppade vad som kunde blivit en fantastisk upphämtning från Björklöven.

— Vi höll på att söla bort det kan man säga men jag tycker det är sjukt starkt att vinna den här matchen ändå, säger matchvinnaren Emil Berglund till TV4 Play efter matchen.

I fredagens andra kvartsfinal kopplade grundseriesjuan Karlskoga ett starkt grepp om kvartsfinalserien mot grundserietvåan Södertälje efter att man vunnit sin tredje raka match i förlängning.

Med tre raka segrar har både Björklöven och Djurgården nu fyra chanser på sig att avgöra sina kvartsfinalserier och ta sig till semifinal.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!