Jubel i Djurgården. Arkivbild.
Jubel i Djurgården. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Djurgården klart för semifinal: "Inget slår detta"

Djurgården är klart för semifinal i hockeyallsvenskan. Detta efter tisdagens 4–3-seger på hemmaplan, som gör att man besegrar Björklöven i kvartsfinalserien med totalt 4–1 i matcher. Grabbarna gjorde ett sjukt bra jobb i dag, säger Marcus Krüger i TV4 Play.

Blott 20 sekunder – så lång tid tog det innan Djurgården kunde spräcka nollan i den femte kvartsfinalen mot Björklöven. Därmed var det uppförsbacke direkt för bortalaget som var pressat att vinna för att hålla liv i säsongen.

Knappt fem minuter senare kom också Djurgårdens utökning till 2–0, men en reducering gjorde att Björklöven trots den tunga starten ändå hade kontakt efter de första 20 minuterna.

— Jag tycker vi kommer ut starkt i dag, det är det som sätter tonen. Sättet vi kommer ut på här på Hovet, det gillar jag, säger Djurgårdens Marcus Krüger efter segern.

Omedelbart i den andra perioden – det tog bara 26 sekunder – kom Björklövens kvittering till 2–2. Trots det var det ändå Djurgården som var ett snäpp vassare.

Hemmalaget kunde återigen gå i från till en tvåmålsledning och höll undan matchen ut, trots att Björklöven fick till en reducering till 3–4 med en minut och tre sekunder kvar av matchen.

Efter segern kunde Djurgårdenspelarna jubla tillsammans med det näst intill fullsatta Hovet.

— Det finns inget som slår det här, säger Krüger.

Sedan tidigare är Brynäs och Karlskoga vidare till semifinal. AIK och Mora gör upp om den sista semifinalplatsen, där leder Mora med 3–2 i matcher.