Oväder störde förra årets US Masters på Augusta National. Arkivbild.
Oväder störde förra årets US Masters på Augusta National. Arkivbild. - Foto: Charlie Riedel/AP/TT

Oväder kan skjuta upp Åbergs debut i Masters

Kan US Masters dra i gång som planerat på torsdag? Allt hänger på vädergudarna. I nuläget ser regn och åska ut att kunna försena Ludvig Åbergs majordebut.


Strålande sol och behaglig vårvärme mötte spelarna när de kom till Augusta Nationals golfbana på måndagsmorgonen.

Men det finns en del mörka moln på Mastershimlen – och de ser ut att dyka upp lagom till att årets första major ska inledas.

Samstämmiga väderprognoser förutspår såväl åska som runt 30 millimeter nederbörd under första halvan av torsdagsdygnet. Skulle så bli fallet lär det bli svårt, för att inte säga omöjligt, att inleda spelet som planerat på morgonen.

I övrigt ser Mastersveckan ut att bjuda på alldeles utmärkt golfväder med mestadels sol och uppehåll.

Ludvig Åberg flög till Augusta från San Antonio på söndagskvällen, efter sin delade 14:e-plats i genrepet i Texas. Planen är att på måndagseftermiddagen börja finslipa de sista detaljerna inför karriärens första major.

På tisdagen ska det svenska stjärnskottet hålla en officiell presskonferens i Augustas pampiga mediacenter. Åberg är i synnerligen gott sällskap: Jon Rahm, Tiger Woods och Rory McIlroy är trion som snackar närmast innan det är dags för 24-åringen att sätta sig vid intervjumikrofonen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!