En svartguld glädjehög sedan Oscar Lindberg avgjort i förlängningen.
En svartguld glädjehög sedan Oscar Lindberg avgjort i förlängningen. - Foto: Johan Löf/TT

Skellefteå tog järngrepp – Lindberg avgjorde

Fjärde förlängningssegern – och sjätte raka vinsten i slutspelet. Skellefteå har tagit ett järngrepp om semifinalserien mot Frölunda och gick upp i 2–0-ledning efter förlängningsdrama. Oscar Lindberg avgjorde efter 6.57 av förlängningen i 3–2-segern.


Skellefteås skadade backstjärna Jonathan Pudas klev upp på ståplats och drog i gång hemmaklacken inför förlängningen – kanske blev det avgörande.

— Det var ett jäkla tryck. När han inte spelar så hjälper han till på andra sätt, säger matchvinnaren Oscar Lindberg till TV4 Play.

Västerbottenslaget tog sin fjärde förlängningsseger i slutspelet och står nu på sex raka segrar efter att ha svept Linköping i kvartsfinal.

"Den satt bra"

Oscar Lindberg klev fram och satte det avgörande målet med en snygg backhand.

Poängligavinnaren i grundserien gjorde sitt första mål i slutspelet.

— Ett misstag från dem för ovanlighetens skull och vi lyckas ta tillvara på den. Jag kom i mitten och drog i väg en backhand, den satt bra, säger Lindberg.

Skellefteå vann första matchen med 5–2 och hade chansen att ta ett järngrepp om semifinalserien med en hemmaseger till.

Johnson skadad

Rickard Hugg gjorde 1–0 på en retur i den första perioden och spelade sedan fram Anton Heikkinen till 2–0 i den andra.

— Bra driv av "Huggen" som drar med deras försvarare. Jag får ganska mycket tid att skjuta, men skjuter i blocket först. Skönt att returen går in, säger Heikkinen till TV4 Play.

Så lång var det nästan raka spåret för Skellefteå. Ett bakslag var dock att forwardsstjärnan Andreas Johnson fick kliva av med en skada i andra perioden.

Sedan blev Frölunda bättre och bättre och skapade allt hetare chanser.

På 93 sekunder i tredje perioden förvandlades 0–2 till 2–2.

Efter 4.46 prickade Malte Strömwall luckan mellan hemmamålvakten Linus Söderströms benskydd och bara 1.34 senare kvitterade slutspelets målkung Jere Innala med sin sjätte fullträff.

Två fullträffar som tog den andra semifinalen till förlängning.

Där Skellefteå avgjorde.

— Det är givetvis tråkigt att förlora, men det är först till fyra. Vi behöver få upp kvaliteten i vårt spel med puck, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

De två kommande matcherna spelas i Scandinavium i Göteborg.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!