Tomas Johansson erkände först att han brutit mot sexköpslagen. Men i efterhand hävdar han att han blev pressad av polisen.
1 av 3
Tomas Johansson erkände först att han brutit mot sexköpslagen. Men i efterhand hävdar han att han blev pressad av polisen. - Foto: Anders Wiklund/AP/SCANPIX
Tomas Johansson deltog i SVT:s succé, "Mästarnas Mästare".
2 av 3
Tomas Johansson deltog i SVT:s succé, "Mästarnas Mästare". - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Johasson: "Jag var på jakt efter billig massage".
3 av 3
Johasson: "Jag var på jakt efter billig massage". - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Dömd för sexköp: "Jag var på jakt efter billig massage"

När den tidigare världsmästaren Tomas Johansson ertappades på bar gärning med att bryta mot sexköpslagen erkände han under förhör. Men nu hävdar han att han endast var ute efter "billig massage".


Mästarnas Mästare

Tomas Johansson deltog i den andra upplagan av SVT:s stora succé - "Mästarnas Mästare". Han lyckades kravla sig hela vägen till final men förlorade där mot boxaren Armand Krajnc.

SUNDSVALL. Den förre världsmästaren i brottning, Tomas Johansson, erkände under polisförhör att han brutit mot sexköpslagen. Men nu i efterhand berättar han för Aftonbladet att han hamnat hemma hos den prostituerade kvinnan i jakt på "billig massage".

Det var i juli förra året som Johansson valde att erkänna brottet under - vad han själv hävdar - press från förhörsledaren.

– Jag blev tillsagd att det skulle bli lindrigare straff om jag var samarbetsvillig och erkände mitt brott, säger 48-åringen.

Efter erkännandet dömdes han till 50 dags böter och betalade sammanlagt 11 000 kronor.

Idrottslegendar

Johansson plockade i mitten av 80-talet hem både Svenska Dagbladets bragdguld samt Sveriges Radios Jerringpriset. Dessa blev han tilldelad efter att ha vunnit VM-guld i Budapest 1986.

Två år tidigare hade brottaren dock blivit diskvalificerad efter att han ertappats med illegala ämnen i blodet.

Men trots de tidigare skandalerna är det inte utan en viss känsla av självdistans som Johansson medger att hans grundläggande bortförklaring kan bli något svår att lita på.

– Folk kommer inte tro mig. Jag hade själv inte trott på en sådan här historia, men det är sant, säger han.

Dessutom berättar Johansson vidare att han tillsammans med sin advokat Marko Tuhkanen ska leta land och rike runt efter den nu 50-åriga kvinnan.

Utan henne kan en resning av ärendet bli riktigt tufft. Hon är rakt av ett krav för att Johansson ska kunna rentvå sitt namn.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!