Kungen borde fundera på att abdikera till Norge efter deras utskåpning av svenskarna i skid-VM.
1 av 3
Kungen borde fundera på att abdikera till Norge efter deras utskåpning av svenskarna i skid-VM. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Svenskarna har för dålig mentalitet. Vart är Gunde Svan när man behöver honom?
2 av 3
Svenskarna har för dålig mentalitet. Vart är Gunde Svan när man behöver honom? - Foto: Arne Forsell
Janne Josefsson och hans crew hade inte tillräckligt med kött på benen i inslaget om doping under 90-talet.
3 av 3
Janne Josefsson och hans crew hade inte tillräckligt med kött på benen i inslaget om doping under 90-talet.

Veckans sportlista: "Norge hånflinar oss rakt upp i ansiktet"

I veckans sportlista går Nyheter24:s sportreporter Jens Lindqvist hårt åt det svenska skidlandslaget och deras glädje efter sex andraplatser.


Veckans lista

Nyheter24 sammanfattar sportveckan varje fredag. Sportredaktionen sätter fingret på snackisarna och tycker till om det hetaste.

Håller DU med? Tyck till kommentarsfältet eller mejla oss på sport@nyheter24.se.

Veckans utropstecken: Tyvärr, Norge. Våra grannar har tagit fler guldmedaljer än vad vi har tagit pallplatser totalt – och då ligger vi ändå tvåa i medaljligan om man räknar till antalet medaljer. 

Veckans frågetecken: Den svenska losermentaliteten. Silver, silver, silver, silver, silver och återigen silver. "Det viktigaste är att delta och att man har kul", säger svenskarna och ler samtidigt som Petter Northug och Marit Björgen hånflinar oss rakt i ansiktet. Ring Gunde Svan, någon?

Veckans avgå: Janne Josefsson och de ansvariga för veckans Uppdrag granskning. Ge er inte på berg om det finns småsten – och i så fall bör ni ha mer kött på benen nästa gång. Klart att det fanns dopade skidåkare under 90-talet men den här gången fick Sveriges mest creddiga granskningsprogram oss svenskar bara att skämmas. 

Veckans snackis: Etta, tvåa, trea, fyra och femma. De fem mest lästa artiklarna på Nyheter24:s sport den här veckan handlar om Kevin Bäckström och hans avstängning från landslaget. Ett ämne som berör uppenbarligen. Men är jag ensam om att tycka att det börjar bli rätt tjatigt nu? 

Veckans mål: Hur går det här ens till?


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!