Jelena Isinbajeva kommer att tävla i DN-galan – trots att hon själv har sagt det.
1 av 4
Jelena Isinbajeva kommer att tävla i DN-galan – trots att hon själv har sagt det. - Foto: © Bildbyrån / Nils Jakobsson
Stavhopperskan var upprörd mot att Emma Green Tregaro tävlade med regnbågsfärgade naglar under friidrotts-VM.
2 av 4
Stavhopperskan var upprörd mot att Emma Green Tregaro tävlade med regnbågsfärgade naglar under friidrotts-VM. - Foto: © BILDBYRÅN / Niklas Larsson
Här ser man naglarna.
3 av 4
Här ser man naglarna. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Frågan är hur reaktionerna kommer att bli på Isinbajevas uttalanden?
4 av 4
Frågan är hur reaktionerna kommer att bli på Isinbajevas uttalanden? - Foto: © Bildbyrån / Nils Jakobsson

Efter utspelet: Isinbajeva kommer inte till Sverige

Världsstjärnan Jelena Isinbajeva kritiserade Emma Green Tregaro för hennes regnbågsfärgade naglar i friidrotts-VM. Nu lovar Ulf Saletti, ansvarig för bokningarna till DN-galan, att stavhopperskan inte kommer till den svenska Diamond League-tävlingen:– Hon kommer inte till DN-galan, säger han till Nyheter24.


MOSKVA/STOCKHOLM. Under onsdagens kvalhoppning i friidrotts-VM valde höjdhopperskan Emma Green Tregaro att måla sina naglar i regnbågsfärger. Det för att protestera mot de anti-gaylagar som finns i Ryssland

Det gjorde stavhoppsstjärnan Jelena Isinbajeva mycket upprörd under torsdagen. Ryskan tyckte att Green Tregaro inte respekterade Rysslands lagar.

– Det är respektlöst mot vårt land och våra medborgare. Vi är ryssar, kanske är vi annorlunda än folk från andra länder, men vi har våra lagar som alla måste respektera, sa hon under presskonferensen.

Isinbajeva, som tog VM-guldet i stavhoppningen under tisdagen, sa efter segern att hon "ska tävla i Stockholm nästa vecka". Ulf Saletti, ansvarig för bokningarna till DN-galan som börjar nästa vecka, sa under onsdagen till DN att hon inte är bokad men att han "skulle kolla vad som händer". På Twitter är det många som har bett ansvariga till DN-galan att inte tillåta Isinbajeva i tävlingen – och rasar mot ryskans uttalanden.

När Nyheter24 når Ulf Saletti har han inte hört Isinbajevas uttalanden. Han berättar dock att hon inte kommer att tävla på DN-galan.

– Hon kommer inte till DN-galan, säger Saletti.

Hon sa ju själv att hon skulle tävla i Stockholm?

– Jag var inte på plats där men det kan ju ha blivit vinklat fel. Att någon journalist ställde en fråga på ett särskilt sätt.

Så hon kommer definitivt inte att komma till DN-galan?

– Nej, det är inte aktuellt. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!