Baxter: AIK är en laglös klubb

Tränarprofilen Stuart Baxter menar att klubben är tillbaka på ruta ett.


Tränaren Rikard Norling fick sparken. VD:n Charlie Granfelt och sportchefen Ola Andersson avgick. Norlings assistent Nebojsa Novakovic slutade med bitterhet mot klubben han lojalt tjänat. Det är ingen som missat att Sveriges största förening AIK är i fritt fall. Något som nu sårat klubbens välkände tränare Stuart Baxter djupt.

– Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att - jag vill inte att det ska vara så - men AIK känns som och stämplas som en laglös klubb, säger Stuart Baxter.

Baxter, som numera är förbundskapten för Finland, har noga följt klubben i sitt hjärta.

– Jag har följt det här noga. Hur policyn från styrelsen varit kan jag inte uttala mig om. Men det har inte skötts snyggt och AIK har inte råd att mycket längre till se ut som en laglös klubb. Jag vet inte om det är det bästa uttrycket att uttrycka saken, men jag kommer inte på något bättre.

Han var tränare när AIK senast vann ett SM-guld. Och han stöttar nu den sparkade Rikard Norling.

– Rikard har verkligen utvecklat klubben och det menar jag verkligen. Det stör mig att han för bara ett år sedan sågs som en framtida förbundskapten och i dag anses han inte tillräcklig för att träna AIK. Det är så fel och kan inte bara handla om resultat. Här måste så mycket mer ligga bakom.

Nu hoppas han att AIK lär sig av misstagen och jobbar mer långsiktigt.

– Jag är ändå inte orolig i det längre perpektivet. För det går i cykler och AIK är ändå i grunden som klubb och varumärke så pass starkt, resonerar Baxter i en intervju med Fotbolldirekt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!