José Mourinho känner inte kärleken i Spanien som han gjorde i England.
1 av 4
José Mourinho känner inte kärleken i Spanien som han gjorde i England. - Foto: Paul White / SCANPIX
Real Madrid åkte ur Champions League efter mycket dramatik.
2 av 4
Real Madrid åkte ur Champions League efter mycket dramatik. - Foto: Alberto Di Lolli / SCANPIX
Borussia Dortmund går överraskande vidare till final där de förmodligen ställs mot konkurrenterna Bayern Munchen.
3 av 4
Borussia Dortmund går överraskande vidare till final där de förmodligen ställs mot konkurrenterna Bayern Munchen. - Foto: Alberto Di Lolli / SCANPIX
Mourinho i Chelsea-tröjan.
4 av 4
Mourinho i Chelsea-tröjan. - Foto: AP / SCANPIX

Mourinho efter uttåget: "Folk här hatar mig"

José Mourinhos Real Madrid blev utslagna ur Champions League och laget missar den spanska ligatiteln – då hintar demontränaren om flytt:– I England är jag älskad.


Real Madrid – Dortmund 2-0 (0-0)

Målskyttar: 1–0 Karim Benzema (83), 2–0 Sergio Ramos (88).

Varningar, Real Madrid: Fabio Coentrao, Gonzalo Higuain, Sergio Ramos, Sami Khedira. Dortmund: Ilkay Gündogan, Sven Bender, Roman Weidenfeller.

MADRID. Real Madrid hade inför tisdagens match en nästan omöjlig uppgift framför sig. Det spanska storlaget skulle vända 4–1 från första mötet mot Borussia Dortmund och de var nära att lyckas. Real vann matchen med 2–0 men det räckte inte för avancemang.

José Mourinho tog över som tränare i Real Madrid efter Champions League-titeln med Inter 2010 med löftet att han skulle vinna den även med spanjorerna. Ännu har han inte lyckats och nu blickar portugisen mot de brittiska öarna och främst mot gamla klubben Chelsea.

"Jag behöver vara ärlig"

– Jag vet att jag är älskad av fansen i England, och media där behandlar mig på ett rättvist sätt. Jag vet att jag är älskad av vissa klubbar, speciellt en, säger Mourinho till BBC och fortsätter:

– I Spanien är situationen lite annorlunda eftersom folk här hatar mig. Många av dem befinner sig i det här rummet. Det är svårt att ta ett beslut eftersom jag gillar klubben och vi har skapat ett fantastiskt lag som är redo för att uträtta stora saker. Jag behöver vara ärlig och rättvis. I slutet av säsongen kommer jag att prata ut.

Väntar med beslut

Men något beslut har "The special one" ännu inte tagit och väntar av respekt till Real Madrids president Florentino Perez till efter säsongen.

– När säsongen är slut kommer jag sätta mig ner och diskutera med presidenten.

På onsdagen möts Barcelona och Bayern Munchen i en andra semifinal. Även i denna matchen är spanjorerna i stort underläge efter mardrömsresultatet 4–0 till tyskarna i det första mötet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

2 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

3 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.