Här är pussen som får homofober att rasa

En puss mellan två vänner av det manliga könet. Det var allt som krävdes för att den brasilianske fotbollsspelaren Emerson Sheik tvingades be om ursäkt till Corinthians supportrar – som protesterade utanför träningsanläggningen.


SÃO PAULO. Det var under en middag förra helgen som Corinthians anfallare Emerson Sheik pussade sin vän, restaurangchefen Izac Azar, under en utekväll. Tillsammans med vänner var Sheik och hans flickvän ute på Azars restaurang vilket resulterade i en oskyldig puss mellan kompisarna. 

Den 34-årige anfallaren publicerade sedan bilden, som bara var på skoj, på Instagram där hatet växte sig stort – och det snabbt. 

Bad om ursäkt för pussen

Flera Corinthians-supportrar tog sig under måndagen till lagets träningsanläggning och protesterade mot pussen. Med sig hade de stora banderoller och skyltar som deklarerade att den enkla kärleksförklaringen mellan vännerna inte var okej. 

Sheik kände sig då manad att be om ursäkt för pussen. Enligt 101greatgoals löd den så här:

Fotboll är en väldigt macho värld. Jag vill vara väldigt tydlig med att jag inte har gjort någonting för att uppröra någon. Om någon blev upprörd ber jag om ursäkt. Det här var personen Emerson, inte fotbollsspelaren Emerson.

"De betedde sig fördomsfullt"

Men han tyckte samtidigt att supportrarnas beteende var oacceptabelt. 

– Jag bryr mig väldigt mycket om Izac och han betyder väldigt mycket för mig. Hans fru är gravid i nionde månaden. Supportrarna reagerade på ett dåligt sätt. De betedde sig fördomsfullt, säger han enligt 101greatgoals

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.