Sverigedemokraterna har reklam på Bodens arena, Bodens BK:s hemmaplan.
1 av 4
Sverigedemokraterna har reklam på Bodens arena, Bodens BK:s hemmaplan. - Foto: TT
Enligt arenans vd har SD samma rättigheter som andra riksdagspartier.
2 av 4
Enligt arenans vd har SD samma rättigheter som andra riksdagspartier. - Foto: TT
Team Eslövs IK hade också sponsring av SD på en av sina matcher, men ändrade sedan policy för att förhindra det i framtiden.
3 av 4
Team Eslövs IK hade också sponsring av SD på en av sina matcher, men ändrade sedan policy för att förhindra det i framtiden. - Foto: SVT/Björn Larsson Rosvall/Scanpix/TT
Utlandsproffset Emil Berggren var starkt kritisk mot att SD var en sponsor till Team Eslövs IK.
4 av 4
Utlandsproffset Emil Berggren var starkt kritisk mot att SD var en sponsor till Team Eslövs IK. - Foto: Bildbyrån/Lennart Månsson

Förening försvarar SD-sponsring: "Självklart ska alla få ha reklam"

Sverigedemokraterna har reklam på Bodens arena, men det är inget konstigt enligt arenans vd.– Vissa kanske inte tycker om ett visst parti, men vi följer de regler som finns, säger Staffan Eklund till Norrbottens Kuriren.


Tidigare SD-sponsring

Kristianstads FF sponsrades av SD i en match i svenska cupen mot Elfsborg.

– Det skulle kännas fel att "mobba ut" ett parti på grund av dess politiska åsikter, sa klubbens ordförande Ronnie Larsson till Fotbollskanalen.

Läs mer om det här.

Många upprörs över att en reklamskylt med Sverigedemokraternas (SD) logga hänger på Bodens arena, skriver Norrbottens Kuriren. Fotbollsklubben Bodens BK säljer reklamplatserna och varje skylt ger intäkter mellan 10 000 och 25 000 kronor per år.

– Vi bjuder ut reklamplats till företag och politiska partier. Så ligger det till, säger Olle Lindström, ordförande i Bodens BK, till tidningen.

"Samma rättigheter som andra partier"

Staffan Eklund, som är vd för Bodens arena, försvarar också reklamskylten.

– Vissa kanske inte tycker om ett visst parti men vi följer de regler som finns. SD har samma rättigheter som andra partier som är folkvalda i riksdagen.

Inget politiskt budskap

Enligt Carita Elfving på SD i Norrbotten är det inget konstigt att partiet har reklam på arenan.

– Självklart ska alla kunna få ha reklam så länge den inte är olaglig, säger hon till Norrbottens Kuriren.

Reklamskyltarna får däremot inte innehålla några politiska budskap. När SD hade reklam på arenan förra året hade skyltarna dock ett sådant budskap, men det var ett fel som begicks av de som sålde reklamen, förklarar Staffan Eklund för tidningen.

"Det här rimmar riktigt illa"

Nyheter24 har tidigare skrivit om när SD hade sponsring under Team Eslövs handbollsmatch i mars. Då visade det sig att klubben inte stod bakom att partiet hade reklam på arenan, utan att ett misstag hade begåtts av säljavdelningen.

– Det är väldigt olyckligt och kommer att försvinna omedelbart. Vi kommer att ha ett möte med a-laget, för vi har fått kritik både inifrån och utifrån. Vi har ju till och med en tjej i laget som har utländskt ursprung, så det här rimmar riktigt illa, sa Stefan Lindstrand, Team Eslövs styrelseordförande, till Nyheter24 då.

Några dagar efter att SD hade haft reklam på arenan kom klubben fram med en ny policy som sa att inga politiska partier fick sponsra eller på annat sätt finnas kring klubben.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Sverigedemokraterna få ha reklam på idrottsarenor?
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.