Han fick bli hjälte. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Fellaini nickade in kvitteringen i den 70:e minuten.
Fellaini nickade in kvitteringen i den 70:e minuten. - Foto: Hassan Ammar/TT
Hans som har blivit så bespottade för sina insatser i Manchester United. - Foto: Sergei Grits/TT
4 av 12
Glädje. - Foto: Ricardo Mazalan/TT
Dries Mertens gjorde 2–1-målet som skrev slutresultatet i den 80:e minuten.
5 av 12
Dries Mertens gjorde 2–1-målet som skrev slutresultatet i den 80:e minuten. - Foto: Hassan Ammar/TT
Stjärnorna fick inte ut det de ville. - Foto: Sergei Grits/TT
Man orsakade en straff i den första halvleken.
9 av 12
Man orsakade en straff i den första halvleken. - Foto: Sergei Grits/TT
Sofiane Feghouli gjorde inget misstag vid straffpunkten.
10 av 12
Sofiane Feghouli gjorde inget misstag vid straffpunkten. - Foto: Hassan Ammar/TT
Och Algeriet stod emot bra.
11 av 12
Och Algeriet stod emot bra. - Foto: Hassan Ammar/TT
Men det slutade med att Belgien fick fira.
12 av 12
Men det slutade med att Belgien fick fira. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images

Hånade inhopparen räddade Belgiens ära

Belgien var VM:s största outsider innan mästerskapet. De var dock illa ute mot Algeriet – men en bespottad Manchester United-spelare hjälpte landet till 2–1-segern.

Belgien–Algeriet 2–1 (0–1)

Målen: 0–1 (25) Sofiane Feghouli, 1–1 (70) Marouane Fellaini, 2–1 (80) Dries Mertens.

BELO HORIZONTE. Marouane Fellaini har tillsammans med sitt Manchester United haft en mardrömssäsong. Belgaren köptes under sommaren 2013 för ungefär 275 miljoner kronor – men nu ryktas han redan vara på väg bort.

Kanske kan han vända på steken?

För Belgien var illa ute mot Algeriet i deras premiärmatch av VM. Den lilla nationen med de stora spelarna låg länge under med 0–1 mot det nordafrikanska laget.

"Fick Twitter att flippa"

I den andra halvleken blev Fellaini inbytt av förbundskaptenen Marc Wilmots och det dröjde inte länge förrän han gav utdelning. Efter perfekt inlägg av Kevin De Bruyne satte han pannan till och kvitterade i den 70:e minuten – något som fick Twitter att flippa.

Målet gav också Belgien den boosten de behövde för att till slut ta tre mycket viktiga poäng. I en kontring i matchens 80:e minut fick Eden Hazard bollen som i ett tre mot två-läge frispelade Dries Mertens

Mertens slog säkert in bollen i nättaket och skrev slutresultatet till 2–1.