1 av 5
Mats Hummels tog förvånansvärt enkelt bort Raphaël Varane i Frankrikes försvar och satte matchens enda mål – redan i den 13:e minuten. - Foto: Martin Meissner/TT
Bollen gick ribba in bakom Hugo Lloris.
2 av 5
Bollen gick ribba in bakom Hugo Lloris. - Foto: Thanassis Stavrakis/TT
Hans fjärde, men troligen viktigaste mål, i den tyska landslagströjan.
3 av 5
Hans fjärde, men troligen viktigaste mål, i den tyska landslagströjan. - Foto: Thanassis Stavrakis/TT
Säker seger för Tyskland.
4 av 5
Säker seger för Tyskland. - Foto: Matthias Schrader/TT
Varje gång Manuel Neuer testades så stod han för säkra räddningar.
5 av 5
Varje gång Manuel Neuer testades så stod han för säkra räddningar. - Foto: Frank Augstein/TT

Här är nicken som tar Tyskland till VM-semifinal

Ett tidigt mål och sedan säkert försvarsspel. Det var Tysklands segerrecept mot Frankrike för att ta sig till semifinal i VM.

Frankrike–Tyskland 0–1 (0–1)

Målen: 1–0 (13) Mats Hummels.

Det behöver inte vara svårare än så. Den tyska rutinen lös igenom mot Frankrike. Redan efter 13 minuter nådde mittbacken Mats Hummels, hans fjärde mål i den tyska landslagströjan, högst på Toni Kroos frispark och nickade in 1–0 via ribban.

Ett mål som den 21-årige Raphaël Varane i det franska mittlåset bör ha kunnat stoppat – men han såg märkligt vek ut i närkampen med Hummels.

Hedersam förlust för Frankrike

Därefter förde Frankrike stora delar av matchen. Men Tyskland spelade smart – och som vanligt var Manuel Neuer med på noterna varje gång Didier Deschamps mannar skapade målchanser.

En säker seger för Tyskland, som har enorm rutin i de här lägena i stora turneringar, men samtidigt en hedersam förlust för Frankrike.

Nu får Tyskland möta vinnaren i mötet mellan Brasilien och Colombia.