Fotbollförbundet har förbjudet de iranska spelarna att ta selfies med kvinnliga supportrar.
1 av 3
Fotbollförbundet har förbjudet de iranska spelarna att ta selfies med kvinnliga supportrar. - Foto: BILDBYRN / Action Images
Vissa kvinnor har ett utseende som förbundet anser är emot landets moraliska principer.
2 av 3
Vissa kvinnor har ett utseende som förbundet anser är emot landets moraliska principer. - Foto: BILDBYRN / Action Images
Frågan har kommit upp eftersom Iran just nu spelar Asiatiska mästerskapen i fotboll.
3 av 3
Frågan har kommit upp eftersom Iran just nu spelar Asiatiska mästerskapen i fotboll. - Foto: BILDBYRN / Action Images

Iranska fotbollsspelare förbjuds att ta selfies med kvinnliga fans

Kvinnorna som, enligt det Iranska fotbollförbundet har ett utseende mot landets moraliska principer, kan använda selfies i utpressningssyften eller stämma spelarna.


De Asiatiska mästerskapen i fotbollen avgörs just nu i Australien. Och att det spelas just där vållar problem för det iranska landslaget enligt The Telegraph. Enligt tidningen ska nämligen 70 000 iranier vara bosatta i Australien och de lever inte under samma lagar som finns i hemlandet.

"Politisk utpressning"

Därför har den iranska landslagsledningen beslutat att straffa alla spelare som tar selfies med kvinnliga supportrar.

– De (kvinnorna) kan senare använda dessa foton för att utöva politisk utpressning mot vårt land eller stämma spelarna för trakasserier, säger Ali Akbar Mohamedzade, ordförande för landslagets disciplinära kommitté till tidningen och fortsätter:

"Klär sig mot våra moraliska principer"

– Om spelarna vägrar att handla efter våra tydliga instruktioner så blir vi tvungna att agera mot dem. 

Vad det eventuella straffet för spelarna kan bli är oklart, men det är tydligt att det Iranska fotbollförbundet motsätter sig dessa bilder.

"Mot våra moraliska principer"

– I några av de selfies som våra spelare har ställt upp på med fansen kan vi se att de står bredvid människor som har ett utseende som vi anser är mot våra moraliska principer.

I skrivande stund möter Iran Förenade Arabemiraten i mästerskapet och oavsett utgång är båda lagen redan kvalificerade för slutspelet. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!