Zlatan rekommenderar City att "älska" hans gamla lagkamrat i Inter, Mario Balotelli.
1 av 4
Zlatan rekommenderar City att "älska" hans gamla lagkamrat i Inter, Mario Balotelli. - Foto: AP/SCANPIX
Då tror svensken att City kan ta upp kampen mot Manchester United i ligatoppen.
2 av 4
Då tror svensken att City kan ta upp kampen mot Manchester United i ligatoppen. - Foto: Ap/SCANPIX
Balotelli har dock inte haft någon bra höst. Bara ett mål på 13 matcher.
3 av 4
Balotelli har dock inte haft någon bra höst. Bara ett mål på 13 matcher. - Foto: Ap/SCANPIX
Han ser lite sammanbiten ut den gode 22-åringen.
4 av 4
Han ser lite sammanbiten ut den gode 22-åringen. - Foto: Ap/SCANPIX

Zlatans tips till City: "Älska Balotelli"

Mario Balotelli har varit hårt kritiserad i Manchester City under hösten. Men nu backas han upp av självaste Zlatan som ger Roberto Mancini tips inför guldstriden i Premier League: "Mario kan vinna titeln åt dem".


Mario Balotellis höst

Spelade matcher: 13 varav sex är inhopp.

Spelade minuter: 586.

Mål: Ett.

Assist: Noll. 

Gula kort: Två.

Röda kort: Noll. 

PARIS. Under tiden i Inter skrämde Zlatan Ibrahimovic, 31, upp Mario Balotelli, 22, så pass mycket att den senare fick låsa in sig på toaletten i omklädningsrummet. Omständigheter som kan få vem som helst att tro att de inte är bästa kompisar. Men de verkar trots allt tycka om varandra. 

För trots Balotellis mycket tveksamma höst i Manchester City – ett mål på 13 matcher – tror Zlatan att det är den alltid lika uppmärksammade italienaren som kan föra City till ytterligare en Premier League-titel. Det krävs bara att tränarteamet med Roberto Mancini, 48, i spetsen tar väl hand om den lite bråkige 22-åringen.

– Sättet att få det bästa ur Mario är att älska honom. Det är det han reagerar bäst på. Och kan de få Mario att spela på den nivå han är kapabel till, då har Manchester City fortfarande en stor chans. Manchester City är redan en bit bakom men om någon spelare kan vinna titeln åt dem är det Mario, säger Zlatan till den brittiska tidningen Daily Mail.


Balotelli skapar rubriker var han än är och för tillfället verkar han inte ens dra jämnt med sina lagkamrater i City. Men enligt Zlatan är han egentligen inte ens svårhanterlig – om du förstår dig på honom. 

– Spenderar du tid med Mario så kommer du att älska Mario. Han är inte alltid är den enklaste spelaren för tränaren att ta hand om. Men du kan fråga vilken som helst av hans gamla tränare som José (Mourinho) och de kommer att berätta att när du tränar Mario har du alltid ett leende på läpparna, säger han till tidningen


Lika barn leka bäst – eller vad säger man?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.