Djurgården hopplösa mot Kalmar

Djurgården åkte på en tung hemmaförlust när Kalmar FF kom på besök.

STOCKHOLM. Den allsvenska omstarten blev knappast som Djurgården hade hoppats på. I stället åkte stockholmarna på en tung 2-0-förlust när Kalmar FF kom på besök.

Lennart Wass och Carlos Bandas mannar fick en mardrömsöppning. Redan efter elva minuters spel hade gästerna slagit till med en sylvass kontring. Ricardo Santos tog sig enkelt förbi försvararen Kebba Ceesay innan han släppte bollen till Abiola Dauda, som endast behövde stöta till den för att göra 1-0.

Kalmar dominerade stora delar av matchen och gav inte hemmalaget eller deras fans mycket att glädjas åt. Framför allt målskytten Dauda var på spelhumör och lekte gång på gång med DIF-försvaret. Men det var faktiskt nära att blåränderna kunde komma in i matchen igen. Med mindre än fem minuter kvar av den första halvleken fälldes Mattias Jonsson i straffområdet och ropade efter straff. Men domaren valde att fria, till hemmapublikens stora missnöje.

Mendes avgjorde

Med en kvart kvar av matchen kom nästa smäll för Djurgården. Den nyss inbytte Daniel Mendes lobbade bollen över Pa Dembo Touray i DIF-målet.

Nederlaget var ett klart faktum för DIF, som nästa vecka drabbas samman med Kalmar igen - den här gången i Kalmar.