Nytänt Trelleborg vände och vann

Trelleborg FF låg sist i tabellen inför omstarten i seriespelet. Men efter 2-1 mot Gefle på hemmaplan så klättrade man upp en placering och har hittat kontakten i den tätstrid som råder. Segerskytt blev Fredrik Jensen med mål tidigt i den andra halvleken, och det fullbordade en vändning sedan bortalaget öppnat starkast.

TRELLEBORG. Det var gästande Gefle som fick den bästa starten på Vångavallen och det dröjde bara till den åttonde spelminuten innan man gjorde matchens första mål. Jonas Lantto tryckte in bollen i öppet mål efter briljant förarbete av Jakob Orlov. Den första halvleken blev jämn utan att det uppstod några klara målchanser, men innan halvtid skulle TFF hitta tillbaka med en kvittering. Andreas Drugge plockade ner ett inlägg och avslutade kliniskt förbi målvakten.

Den andra halvleken startade i ett högre tempo med flera målchanser som logisk följd. I den 53:e minuten tog hemmalaget ledningen sedan Drugge spelat fram Fredrik Jensen som avancerade mot mål och lyckades få bollen i nät.

Trelleborg hade sedan bud på ett tredje mål men kunde ändå kontrollera händelserna på planen och höll undan i den allsvenska omstarten. Laget tog tre viktiga poäng och lämnade därmed jumboplatsen till Åtvidaberg.