Per Karlsson har spelat till sig en plats AIK:s centrala försvar bredvid talanger Alexander Milosevic, en plats han inte tänker släppa ifrån sig.
1 av 3
Per Karlsson har spelat till sig en plats AIK:s centrala försvar bredvid talanger Alexander Milosevic, en plats han inte tänker släppa ifrån sig. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Per Karlsson var besviken efter matchen mot Syrianska.
2 av 3
Per Karlsson var besviken efter matchen mot Syrianska. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Fansen har varit i stort fokus under veckan. Först efter publikrekordet på Friends arena, sen efter UG:s avslöjande om Firman Boys inblandning i AIK.
3 av 3
Fansen har varit i stort fokus under veckan. Först efter publikrekordet på Friends arena, sen efter UG:s avslöjande om Firman Boys inblandning i AIK. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

AIK-backens passning: "Han måste jobba hårt för att ta min plats"

AIK har allsvenskans tuffaste konkurrens på mittbacksplatserna. Innan säsongen var Per Karlsson kanske den som många trodde skulle bli petad – men nu har han spelat båda lagets matcher.– Något rätt måste jag gjort.


Allsvenskan omgång 3

IF Brommapojkarna–IFK Norrköping

Syrianska FC–Östers IF

Malmö FF–Kalmar FF

Åtvidabergs FF–AIK

BK Häcken–Djurgården

Gefle IF FF–Halmstads BK

Helsingborgs IF–Mjällby AIF

IF Elfsborg–IFK Göteborg

ÅTVIDABERG. Under söndagen gästas Åtvidaberg av AIK och båda lagen är i behov av en seger. Efter två matcher har AIK bara två poäng – Åtvidaberg har noll.

Stockholmarna får ändå ses som storfavoriter med en av allsvenskans bästa trupper. På försvarssidan är konkurrensen som bekant stenhård med fyra riktigt bra mittbackar i Alexander Milosevic, Niklas Backman, Per Karlsson och Daniel Majstorovic

"Jag har väl tagit min chans"

Karlsson har fått starta de inledande två matcherna framför skadade Backman men framför allt framför petade landslagsbacken Majstorovic. Inte många hade på förhand tippat 27-åringen i startelvan.

– Nej, jag fick spela på försäsongen men då sa tränaren att jag förmodligen inte skulle starta på tävlingsmatcherna. Jag har väl tagit min chans, något bra måste jag ha gjort, säger Per Karlsson till Nyheter24.

Karlsson tror också att han får behålla sin plats i laget även när kollegan Backman kommer tillbaka.

– Det tror jag. Han måste jobba hårt för att ta sig in i startelvan.

"Det gäller att lägga fokus på det man kan påverka"

AIK:s klubbledning har den senaste veckan varit hårt pressade efter uppdrag gransknings avslöjade om en infiltrering av Firman Boys i klubben. Trots att klubben är i blåsväder stör inte det spelarna.

– Nej, det är lätt att koppla bort. Det gäller att lägga fokus på det man kan påverka på planen, säger Karlsson.

Förra veckan spelade AIK hemmapremiär mot Syrianska på Friends arena framför ett imponerande publikhav på drygt 43 000 personer. Matchen var dock ingen höjdare och slutade 0–0. Per Karlsson var efter matchen mycket besviken och sa bland annat att laget "hade svikit supportrarna."

"Tråkigt när fansen gör sitt jobb och vi inte gör det samma"

– Det har lagt sig lite, det tog någon dag eller två. Det är väldigt tråkigt när fansen gör sitt och vi inte kan göra det samma.

Inför söndagens match mot Åtvidaberg är mittbacken mer optimistisk.

– Ja, vi måste spela den anfallsfotbollen som vi gjorde mot Elfsborg. Mot Syrianska blev det mer långsamt. Jag tror det kommer att bli en bra match att titta på. 

Matchen spelas klockan 15.00 på Kopparvallen i Åtvidaberg.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?