Mannen som kastade päronet – och därmed fick Djurgårdens match mot Mjällby att skjutas upp – riskerar stora konsekvenser för kastet.
1 av 4
Mannen som kastade päronet – och därmed fick Djurgårdens match mot Mjällby att skjutas upp – riskerar stora konsekvenser för kastet. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Djurgårdenspelarna får spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare.
2 av 4
Djurgårdenspelarna får spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Folkfesten varade bara i 37 minuter innan domaren avbröt matchen.
3 av 4
Folkfesten varade bara i 37 minuter innan domaren avbröt matchen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
En ölflaska, mynt och ett päron kastades in. Två av kastarna har tidigare blivit identifierade, nu ska päronkastaren åtalas.
4 av 4
En ölflaska, mynt och ett päron kastades in. Två av kastarna har tidigare blivit identifierade, nu ska päronkastaren åtalas. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Päronkastaren stäms på minst 400 000 kronor

En 22-årig man har identifierats som päronkastaren. Nu riskerar han fängelse, två års avstängning från Djurgårdens matcher och en stämning på nästan en halv miljon kronor.


Det hände

I den 37:e minuten avbröts matchen mellan Djurgården och Mjällby efter att Gbenga Arokoyo fått ett päron inkastat på sig från läktaren. 

Detta efter att Mjällby-spelarna firade sitt 1–0-mål av Robin Strömberg i närheten av Djurgårdens klack.

STOCKHOLM. Matchen mellan Djurgården och Mjällby blev avbruten efter att ett päron kastades in och träffat firande Mjällby-spelaren Gbenga Arokoyo. Domaren blåste av matchen som ska spelas vidare inför tomma läktare.

En 22-årig man förhördes under söndagen och en personell husrannsakan gjordes. Päronkastaren är enligt Expressen, skäligen misstänkt för brott mot ordningslagen och för misshandel. Den före detta AIK-spelaren och justitieministern Thomas Bodström är huliganens advokat.

Nekar till brott

– Jag kan säga två saker: För det första att han nekar till brott. För det andra att det här måste vara något sorts rekord i polisinsatser mot en person som har kastat en frukt, sa Thomas Bodström till Expressen och fortsätter:

– Att åka hem, hämta personen och göra husrannsakan mot en person som är misstänkt för att kasta en frukt, det hade ju varit enklare om de hade kallat honom till förhör. Jag har aldrig sett så mycket insatser mot någon som är misstänkt för att ha kastat en frukt. Som på sin höjd skulle kunna ge ringa misshandel.

Kan inte kommentera

Den 22-årige päronkastaren vill inte kommentera åtalet.

– Tyvärr kan jag inte det, sa han till Expressen.

Nu riskerar mannen fängelse. Ifall han döms riskerar han också avstängning från Djurgårdens matcher i två år och en stämning av klubben på minst 400 000 kronor, vilket ska motsvara klubbens förluster för en match med spel inför tomma läktare. 

På Twitter har reaktionerna över husrannsakan varit många.

Dif
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

Jagr, 52, historisk och målskytt

1 timme sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

2 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

3 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.