Henok Goitom tvingades att bryta mot Dif och befarade att det fanns en koppling mellan han rygg- och lårsmärtor. AIK:s läkare lugnar dock stjärnan och fansen.
1 av 5
Henok Goitom tvingades att bryta mot Dif och befarade att det fanns en koppling mellan han rygg- och lårsmärtor. AIK:s läkare lugnar dock stjärnan och fansen. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Goitom lyckades trots sin skada att spela fram till Kennedy Igboananikes 1–0-mål.
2 av 5
Goitom lyckades trots sin skada att spela fram till Kennedy Igboananikes 1–0-mål. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
De firade stort tillsammans.
3 av 5
De firade stort tillsammans. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Andreas Alm hyllar Goitom på presskonferensen efteråt.
4 av 5
Andreas Alm hyllar Goitom på presskonferensen efteråt. - Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån
AIK:s läkare Karol Zyto pratar på Ivan Turinas minnesstund vid Karlberg.
5 av 5
AIK:s läkare Karol Zyto pratar på Ivan Turinas minnesstund vid Karlberg. - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

AIK kan andas ut: Goitoms skada inte allvarlig

AIK:s anfallsstjärna Henok Goitom har de senaste matcherna lidit av en skada i baksida lår och tvingades bryta matchen mot Djurgården. Men skadan är inte så allvarlig. – Nej det är inte så farligt, säger AIK:s läkare Karol Zyto.


AIK–Djurgården 1–1 (1–0)

1–0 Kennedy Igboananike (5)

1–1 Amadou Jawo (54)

Publiksiffra: 35 311

STOCKHOLM. AIK tappade på onsdagen en 1–0-ledning mot Djurgården och det stämningsfulla derbyt slutade 1–1. Det var inte AIK:s enda bakslag under matchen – utan största stjärnan Henok Goitiom haltade under hela första halvlek och byttes ut mot Robin Quasion i andra halvlek.

Orsaken till bytet var känningar i Goitoms baksida lår och efter matchen var stjärnan också orolig att skadan var kopplad till ryggen. AIK:s läkare Karol Zyto kan dock lugna fansen och håller inte med.

– Jag tror inte det är kopplat, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Han är inte så illa skadad, han har sträckt sig i låret och det är den enda. Så det är inte så illa.

"Vi får se"

Nästa torsdag spelar AIK mot IFK Norrköping och enligt Zyto kommer Goitom förmodligen att missa matchen men läkaren ger inga tydliga besked.

– Hoppas han är tillbaka efter uppehållet. Vi har en match nu och sedan två veckors uppehåll och hoppas att han är tillbaka då men vi får se.

Henok Goitom är väldigt viktig för AIK:s spel. På presskonferensen efter derbyt mot Dif pratade AIK-tränaren Andreas Alm om stjärnans betydelse.

"Riktigt, riktigt bra"

– Han började halta redan efter fem minuter. Han är en fantastisk spelare, när han är på plan får vi en extra dimension till vårt spel som är riktigt, riktigt bra trots att han haltar.

Det enda att göra för AIK-fans är att hålla tummarna för en snabb återhämtning. Goitom är essentiell för lagets drömmar om att vinna det allsvenska guldet 2013.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!