Djurgården har gått fem till tio miljoner kronor back under 2013 – har de råd att behålla Per-Mathias Högmo?
1 av 4
Djurgården har gått fem till tio miljoner kronor back under 2013 – har de råd att behålla Per-Mathias Högmo? - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Vårskandalerna i Djurgården började med päronet som kastades in på Stadio i början av april.
2 av 4
Vårskandalerna i Djurgården började med päronet som kastades in på Stadio i början av april. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Sedan avgick Magnus Pehrsson i slutet av april efter ha känt sig hotad.
3 av 4
Sedan avgick Magnus Pehrsson i slutet av april efter ha känt sig hotad. - Foto: Bildbyrån
Djurgården har dessutom blivit bötfällda efter det som hände på Friends arena efter Svenska cupen-finalen.
4 av 4
Djurgården har dessutom blivit bötfällda efter det som hände på Friends arena efter Svenska cupen-finalen. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Uppgifter: Djurgården har gått tio miljoner kronor back under 2013

Efter en katastrofartad vår har Djurgården vänt på steken sportsligt sedan norrmannen Per-Mathias Högmo kom till klubben. Men ekonomin är i botten, enligt Expressen:– Vi kommer gå under budget i år, säger klubbens vd Johan Ahlborg enligt tidningen.


Dif:s vårskandaler

8 april: Efter 37 minuters spel avbryter domaren matchen mellan Djurgården och Mjällby på Stockholms stadion efter ett inkastat päron som träffade Mjällbyspelaren Gbenga Arokoyo.

26 april: Djurgården manager Magnus Pehrsson väljer att kliva av sitt uppdrag efter att ha fått ta emot samtal och blivit konfronterad på träningsanläggningen av Dif-anhängare efter förlusten mot Elfsborg – något som han uppfattade som hotfullt. 

26 maj: Efter att ha blivit hetsade av IFK Göteborg-supportrar kastade Dif-anhängare in stolar mot ordningsvakter och polis efter strafförlusten i finalen av Svenska cupen. Bråket fortsatte även utanför Friends arena. Något som har lett till böter och att fyra personer har gripits

Sex raka matcher utan förlust under ordinarie tid. Djurgården har hittat formen den senaste tiden – särskilt sedan Per-Mathias Högmo anställdes som ny huvudtränare den 15 maj.

Men klubben brottas fortfarande med en dålig ekonomi – som har förvärrats under våren.

Enligt uppgifter till Expressen har klubben gått mellan fem och tio miljoner back under 2013, bland annat på grund av uteblivna publikintäkter.

– Vi kommer gå under budget i år. Det är inte konstigt om man ser vad vi tvingats gå igenom under våren, säger klubbens vd Johan Ahlborg till tidningen.

"Ingen kris"

Nu behöver klubben hitta sponsorer, investerare och kanske även gå till banken för att hå råd med lönerna under säsongen.

– Det behöver inte vara någon enskild individ, det kan också vara ett banklån. Men det är ingen kris och inget akut, lovar Ahlborg.

Frågan är nu om klubben har råd att behålla succétränaren Högmo, som har fått klubben på rätt köl igen.

– Vi saknar inte resurser. Allt handlar om prioriteringar. Om det är det viktigaste så får vi se till att skaffa resurser. Då kommer vi att lösa Högmo, givet att vi kommer överens, säger klubbens vd till Expressen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.