Kanske blir det bara sittplatser på Olympia i framtiden.
1 av 4
Kanske blir det bara sittplatser på Olympia i framtiden. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson / BILDBYRÅN
Efter dödsmisshandeln innan den allsvenska premiären har Helsingborg sett över sin säkerhet.
2 av 4
Efter dödsmisshandeln innan den allsvenska premiären har Helsingborg sett över sin säkerhet. - Foto: BILDBYRÅN / PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Supportrarna får bland annat skriva på ett kontrakt för att gå in på Olympia.
3 av 4
Supportrarna får bland annat skriva på ett kontrakt för att gå in på Olympia. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Men inget beslut har tagits än.
4 av 4
Men inget beslut har tagits än. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON

Efter dödsfallet: Nu kan Nya Olympia byggas utan ståplats

Byggandet av Nya Olympia drar ut på tiden i Helsingborg. Anledningen? Man diskuterar om man ska ta bort ståplats efter det tragiska dödsfallet i slutet av mars, skriver Helsingborgs Dagblad.


Kontraktsskrivning

En direkt åtgärd från Helsingborg, efter dödsfallet, är att alla åskådare på Olympia måste skriva på en kontrakt för att få beträda arenan.

Läs mer om det här

Det är Helsingborg kommuns stadsdirektör Palle Lundberg som berättar för Helsingborgs Dagblad att man funderar på att ta bort ståplats på Nya Olympia, som skulle stå klar till säsongen 2016 men nu kan bli försenad. 

– Att ta bort ståplatserna och bara ha sittplatser på hela arenan är något som vi nu diskuterar med HIF, säger han till tidningen.

"Vill se över säkerheten på arenan"

Anledningen till varför man vill ta bort ståplats är den fruktansvärda händelse som inträffade innan den allsvenska premiären då en 43-årige djurgårdssupporter miste sitt liv efter att ha blivit misshandlad till döds.

– Det vore dumt att inte säga att vi påverkats av de händelserna. Vi vill och se över säkerheten på arenan en gång till, säger Lundberg. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bör man ta bort ståplats i svensk fotboll?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

1 timme sedan

Svensk storseger mot Skottland

2 timmar sedan
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.

En ny början – men vart går landslaget med Tomasson?

igår 20:24
Sommaren 2004 hyssjade Jon Dahl Tomasson de svenska supportrarna på Estádio do Bessa i Porto, i det klassiska "Due-Due"-mötet. Nära 20 år senare står han på en sliten liten arena i samma stad. Som svensk förbundskapten. Så kan det gå. Frågan är hur det ska gå.