Daniel Amartey dansar efter en seger.
1 av 4
Daniel Amartey dansar efter en seger. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Amartey i djurgårdströjan, här med ett märkligt ansiktsskydd.
2 av 4
Amartey i djurgårdströjan, här med ett märkligt ansiktsskydd. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson / BILDBYRÅN
Backen får le vidare i Danmark.
3 av 4
Backen får le vidare i Danmark. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson / BILDBYRÅN
Stjärnan uppges ha kostat 15-20 miljoner.
4 av 4
Stjärnan uppges ha kostat 15-20 miljoner. - Foto: BILDBYRÅN / Anna Tärnhuvud

Dif om försäljningen: "Viktigt för att kunna driva vidare föreningen"

Under onsdagen blev det klart att Djurgårdens stjärnback Daniel Amartey lämnar klubben för FC Köpenhamn.– Vi lever i en tuff ekonomisk situation, säger DIF:s sportchef Bosse Andersson till Nyheter24.


Såldes för 15-20 miljoner

Försäljningen, som blev officiell under onsdagen, ska ha skett till ett pris av 15-20 miljoner enligt Expressen. Djurgården kommer dock inte få hela summan då Amartey delvis ägs av ett externt bolag. 

Djurgården Fotboll har länge haft en tuff ekonomisk situation. 2013 gick klubben back omkring 10 miljoner kronor på grund av bland annat uteblivna publikintäkter och nu har man valt att släppa Daniel Amartey till FC Köpenhamn – ett beslut som påverkats av den ekonomiska situationen. 

– Ja, absolut. Vi lever i en tuff ekonomisk situation i Djurgården och den här affären är otroligt viktig för att vi ska kunna driva vidare föreningen på lång sikt, säger sportchefen Bosse Andersson till Nyheter24. 

Förtegen

Huruvida Stockholmsklubben ämnar att ersätta Amartey är ännu oklart. Och Andersson är förtegen vad gäller eventuella nyförvärv. 

– Amartey är så klart ett jättestort avbräck, men vi har en trupp som vi är nöjda med. Det finns dock ett transferfönster tillgodo och vi får återkomma om det blir förändringar.

En spelare som det spekulerats kring som eventuell ersättare är Fredrik Stenman, för närvarande i Club Brugge – men hans kontrakt går ut den 30 juni. Bosse Andersson är emellertid fåordig. 

– Vi har 24 härliga spelare tillgängliga och jag har stort förtroende för dem. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!